Mainos

IL: Avustaja tarjosi Lindströmille halpaa arabirahaa – taustalla epäilyttäviä toimintatapoja

Avustaja Leena Riekkola on tarjonnut oikeus- ja työministeri Jari Lindströmille (ps.) rahoitusvaihtoehtoa, jonka taustalla näyttäisi olevan epäilyttäviä toimintatapoja, kertoo Iltalehti. Lehti sai haltuunsa sähköpostiviestin, joka on lähetetty vuonna 2014.

Riekkola kertoo viestissä Yhdistyneissä Arabiemiraateissa sijaitsevasta kontaktista, jonka kautta voisi saada edullista lainaa Kouvolan sairaalahankkeeseen.

Sairaalan sijainti on ollut perussuomalaisille tärkeä ja siitä on käyty vääntöä kaupunginvaltuustossa. Avustaja sanoi viestissä, että arabirahan avulla sairaalan paikka voitaisiin saada vielä vaihdettua. Kyseessä on Kouvolan suurin kehittämishanke, 115 miljoonaa euroa maksava Ratamo-sairaalakeskus.

Riekkolan kiinnostus Ratamon sijoituspaikkaa kohtaan saattaa Iltalehden mukaan selittyä kiinalaisyhteyksillä. Kaupparekisterin mukaan Riekkola oli Datang Group -yhtiön hallituksessa 30. lokakuuta 2016 saakka. Yhtiön osoite on samassa paikassa, jonne perussuomalaiset on sinnikkäästi yrittänyt saada sairaalakeskuksen eli Kuusankosken Sairaalanmäellä. Datang Groupin hallituksen varajäsenenä toimii Sirkku Seila, joka on Riekkolan entinen esimies Kouvolan Yritysmagneetin myyntijohtaja-ajoilta. Seila oli Yritysmagneetin toimitusjohtaja.

Lehden mukaan Riekkola omisti yhtiön koko osakekannan vielä heinäkuussa 2013, mutta tuoreimman tilinpäätöksen mukaan yhtiö kuului kiinalaismiehen omistukseen maaliskuussa 2015.

Iltalehden mukaan Riekkola myös yritti estää sähköpostiviestin leviämisen kuultuaan, että se on päätynyt alun perin tarkoitettua laajemmalle joukolle.

Iltalehti kertoo, että myös perussuomalaisten leirissä olisi tyytymättömyyttä Riekkolan toimintatapoja kohtaan etenkin Kouvolan seudun kehittämiseen liittyen.

Korjattu otsikkoa klo 7.40.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.