IL: Riikka Purran erityisavustajan nimitys peruttiin Supon turvallisuusselvityksen perusteella

Eikö hallitus katkaisekaan velkarallia, vaikka ennen vaaleja niin luvattiin? Haastattelussa valtiovarainministeri Riikka Purra 4:13
Katso myös: Eikö hallitus katkaisekaan velkarallia, vaikka ennen vaaleja niin luvattiin? Haastattelussa valtiovarainministeri Riikka Purra

Iltalehti uutisoi tänään, että valtiovarainministeri Riikka Purran (ps.) uuden erityisavustajan nimittäminen kaatui poikkeuksellisella tavalla.

Purra valitsi mediasuhteista vastaavaksi erityisavustajakseen Alfa-tv:stä tutun toimittaja-tuottaja Jari Kuikanmäen. Kuikanmäen nimitys kuitenkin peruttiin Supon turvallisuusselvityksen jälkeen.

Kuikanmäki vahvistaa IL:lle, että hänen oli tarkoitus aloittaa tehtävässään heinäkuun puolivälissä. Työhaastattelun jälkeen hän sai kuitenkin Supolta kutsun henkilökohtaiseen haastatteluun, joka pidettiin 18. heinäkuuta. 

Supo kiinnostui puolison entisestä Kiinan kansalaisuudesta

IL:n mukaan Supo oli kiinnostunut Kuikanmäen pitkäaikaisesta puolisosta, joka on syntynyt Kiinassa, ja jolla on yhä perhettä maassa.

– Tapasimme Lontoossa vuonna 2011 ja olemme olleet siitä asti yhdessä. Muutimme Suomeen vuonna 2013. Hän on Suomen kansalainen ja asunut Suomessa yli 10 vuotta. Hän on työssäkäyvä ja täysin nuhteeton ihminen. Ajattelin, että ei tässä voi mitään olla, Kuikanmäki kommentoi Iltalehdelle.

Elokuussa Supo kertoi Kuikanmäelle, että turvallisuusselvityksen ”löydöksistä”, jotka IL:n mukaan olivat hänen avopuolisonsa entinen Kiinan kansalaisuus ja matka Kiinaan vuonna 2016, sekä hänen avopuolisonsa vanhempien Kiinan kansalaisuudet ja matka Suomeen vuonna 2017. 

Näistä tiedoistaan Supo lähetti kirjallisen ilmoituksen Kuikanmäen nimitystä valmistaneelle valtioneuvoston kanslialle.

Kuikamäen mukaan erityisavustajan pesti peruttiin. Asiasta hänelle ilmoitti valtiosihteeri Riikka Slunga-Puotsalo, ja myöhemmin Purra vahvisti tiedon virallisesti.

Lue myös:

    Uusimmat