Mainos

IL: Leukemia oli musertaa Hyvinkään ammuskelusta toipuneen poliisi Heidi Foxellin – joutui jälleen sairaalaan

Hyvinkään ammuskelussa loukkaantunut poliisi Heidi Foxell kertoo Iltalehden haastattelussa taistelustaan viime keväänä todetun leukemian kanssa.

– Just kun olin päässyt parempaan kuntoon ja kotiin, jouduin uuden syyn takia sairaalaan. Se tuntui niin epäreilulta. Miksi minä, eikö tämä jo riitä, Foxell, 28, kertoo Iltalehdelle.

Foxellia ammuttiin vatsaan toukokuussa 2012. Kuntoutus sairaalassa ja laitoksessa kesti lähes neljä vuotta, jonka aikana nuori nainen leikattiin 150 kertaa. Hän pääsi tammikuussa kotiin aloittamaan uutta elämää, mutta kunto romahti jo keväällä. Edessä oli operaatio, sillä leikkaushaavan alla oleva tulehtunut mätäpaise piti poistaa. Sairaalassa kuitenkin paljastui, että Foxellin veriarvot olivat romahtaneet. Leukemiatuomio oli tyly.

– Lääkärit sanoivat, että jos hoidot eivät tehoaisi ja paineet laskisivat kokonaan alas, he eivät elvyttäisi, kun leukemia oli niin paha. Äiti alkoi tässä vaiheessa itkeä. Pidin äitiä kädestä kiinni. Se oli äidille tosi kova paikka, Foxell sanoo lehdelle.

Uusi diagnoosi masensi Foxellin syvästi. Sairastuminen ei liittynyt millään lailla ampumahaavaan eikä jatkohoitoihin.

Leukemiahoidot alkoivat kuitenkin purra ja Foxell pääsi takaisin kotiin heinäkuussa. Edessä on kolmas hoitojakso. Iltalehden mukaan Foxellin leukemian jäännöstautia on jäljellä 0,02 prosenttia. Sairaus on siis lähes nujerrettu.

Sairaala on tullut silti tutuksi syksylläkin. Syöpä pahensi infektioriskiä ja pitkittynyt keuhkokuume vei hänet hoitoon kahdesti marraskuussa.

– Heti kun menen sairaalan aulaan ja tulee se haju, tekee mieli kääntyä ympäri ja lähteä mahdollisimman kauas. Mutta pakko siellä on ollut käydä tarkkailussa. Infektio voi romahduttaa helposti valkosolutasot alas, Foxell kertoo Iltalehdessä.

Taistelua Foxell ei aio jättää kesken. Heikkoina hetkinä hän katsoo käsivartensa "Never give up" -tatuointiaan ja uskoo jälleen tulevaan. 


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.