Mainos

Haavoittunut poliisi toipumisestaan Fit-lehdessä: Saan jatkaa unelmatyötäni pyörätuolissakin

Hyvinkään ammuskelussa lähes neljä vuotta sitten vakavasti loukkaantunut poliisi Heidi Foxell kertoo avoimesti kuntoutuksesta ja uudelleen löytyneestä liikunnan ilosta tuoreimmassa Fit-lehdessä.

Foxell haavoittui vakavasti vatsaan toukokuussa 2012 Hyvinkäällä, kun nuori mies aloitti ammuskelun. Ammuskelussa kuoli kaksi ihmistä ja vasta poliisiopinnot aloittanut, silloin 23-vuotias, Foxell haavoittui. Hän vietti neljä kuukautta teho-osastolla ja leikkausoperaatioita on tähän mennessä kertynyt satoja. Aller Median julkaisemassa Fit-lehdessä hän sanoo, ettei ole katkera miehelle, joka ampui häntä. Jossittelu ei hänen mukaansa helpottaisi millään tavalla. Tieto elinkautisesta riittää.

Fit-lehdessä Foxell kertoo, että oivalsi sairaalassa nopeasti, ettei voivottelu auta.

– Helpotus elossa olemisesta oli niin vahva, että uskoin asioiden järjestyvän. Henkiin jäämiselläni oli pakko olla tarkoitus. Sairaalassa vedin ylleni henkisen haalarin, ei ollut muita vaihtoehtoja kuin taistella, Heidi Foxell sanoo haastattelussa.

Foxell on pitänyt turman jälkeen blogia kuntoutumisestaan. Nyt Fit-lehdessä kerrataan Foxellin tie heräämisestä teho-osastolla aina kuntoutukseen ja kotiin pääsyyn asti.

"En ole sidottu tuoliin"

Kaksi vuotta sairaalassa oltuaan tapahtui käänne pahempaan, kun suolistotähystyksessä sattui virhe. Foxell sai silloin selkäydinvamman ja vakavia hermovaurioita jalkoihinsa. Tällöin Foxell kertoo myös masentuneensa. Hän vihoitteli, heitti yöpöydän tavaran ovenkarmiin ja läimi kättä pöytään niin, että sattui. Kuntoutuskeskukseen päästessään Foxell päätti tehdä pyörätuolistaan inhokin sijasta ystävän.

– En ole sidottu tuoliin, vaan tuoli auttaa minua, hän kuvailee lehdessä oivallusta.

Myös uima-allasterapialla oli iso merkitys. Foxell kuivailee allasterapiassa olon olleen taivaallinen. Foxell on löytänyt myös liikunnan uudelleen. Urheilullinen nainen löysi kuntoutuksen edetessä kokeiltavakseen pesäpallon, rugbyn ja pyörätuolisulkapallon. Liikunnasta naiselle tulee yhtä hyvä olo kuin aikaisemminkin.

Opinnot päätökseen

Tämän vuoden alussa Foxell pääsi muuttamaan myös omaan kotiinsa. Tästä Foxell kertoi myös blogissaan tammikuussa. Suunnitelmissa on nyt saattaa poliisiopinnot päätökseen.

– On valtavan helpottavaa, että saan jatkaa unelmatyötäni tuolissakin. Vaikka sitten tutkinnassa tai konttorissa, Foxell sanoo lehdessä.

Loukkaantuminen ja sen kautta uusi elämäntilanne on tuonut uusia ystäviä. Monet vanhat ystävät eivät pitäneet yhteyttä ampumisen jälkeen, mutta tosiystävät ja kurssitoverit pysyivät. Häntä on myös kuvailtu sankaripoliisiksi useasti julkisuudessa ja olalle taputuksia on riittänyt.

Foxell kertoo, ettei perusta sankaruudesta, mutta uusien ystävien löytäminen on lämmittänyt. Sairaalassa ja kuntoutuksessa tärkeää oli kollegoiden vierailut.

Viime syyskuussa Foxellille järjestettiin hyväntekeväisyysjalkapallo-ottelu, jossa Foxell antoi myös MTV Uutisille haastattelun.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.