Mainos

IL: Kuulustelussa pahoinpidelty poliisi henkitoreissaan - vanki löytyi sellistään myöhemmin tajuttomana

Helsinkiläisvankilassa pahoinpidelty poliisi taistelee Iltalehden mukaan hengestään. Murhayrityksen syy on vielä hämärän peitossa.

Vankeustuomiota suorittamassa ollut vanki pahoinpiteli eilen iltapäivällä häntä kuulustelemassa olleen poliisimiehen Sörkan vankilassa Helsingissä.

Poliisi sai vakavia vammoja ja on nyt sairaalahoidossa. Koska poliisi oli tapahtumahetkellä virkatehtävässä, juttua tutkitaan murhan yrityksenä.

Vanki laitettiin eristykseen.

Myös vanki joutui sairaalan hoitoon

Iltalehden tietojen mukaan pahoinpitelystä epäilty vanki loukkaantui kuitenkin vakavasti eilen illalla noin kello 21 aikaan. Vartijat löysivät vangin tajuttomana sellistään, ja tämä vietiin sairaalaan.

Sörnäisten vankilan johto ei perjantai-iltana kommentoinut lehden tietoja, eikä KRP:n tutkinnanjohtaja Mika Ihaksinen kommentoinut asiaa.

Pääkaupunkiseudulta kotoisin olevalla vangilla on runsas rikoshistoria. Rikostaustassa on muun muassa huume- ja liikennerikoksia, varkauksia ja väkivaltarikoksia. Vankilassa mies on istunut jo ainakin kymmenen kertaa. Parhaillaan hän istui vajaan kahden vuoden mittaista tuomiota.

Uhri valikoitui ilmeisesti sattumalta

Iltalehden tietojen mukaan murhan yrityksen syy on edelleen pimennossa. Helsingin poliisilaitoksen ylikonstaapeli valikoitui uhriksi ilmeisesti vain siksi, että hän tuli vankilaan virka-apupyynnön perusteella kuulustelemaan rikollista. Poliisi ja vanki eivät aiemmin olleet olleet tekemisissä keskenään.

Tapahtumat alkoivat Iltalehden mukaan lähes heti, kun vartija oli ohjannut vangin ja poliisin kuulusteluhuoneeseen ja poistunut paikalta.

Vanki tempaisi jostain käsiinsä saamansa pöydänjalan tai muun vastaavan lyömäaseen ja iski sillä poliisia, kun tämä oli riisumassa takkiaan. Poliisi pakeni käytävälle, mutta vanki seurasi perässä.

Vanki rusikoi uhria yli 15 minuuttia

Vanki jatkoi avuttoman uhrinsa rusikoimista tiettävästi jopa yli 15 minuuttia ennen kuin tämä sai painetuksi lattian tasalla olevaa hälytysnappia.

Tutkintaa johtava keskusrikospoliisin rikoskomisario Mika Ihaksinen luonnehtii Iltalehdelle uhrin tilaa toteamalla "ei välitöntä hengenvaaraa".

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.