Katri Kulmuni asettuu ehdolle syksyn puoluekokouksessa: "Haluan jatkossakin keskustan puheenjohtajana edistää koko Suomen tasapainoista kehittämistä"

Katri Kulmuni eroaa ministerin tehtävästään – katso tiedotustilaisuus ja politiikan toimittajan Eeva Lehtimäen reaktio sokkiuutiseen 18:02
Katso tiedotustilaisuus ja yhteiskuntatoimituksen päällikön Eeva Lehtimäen reaktio Kulmunin päätöksestä videolta!

Valtiovarainministerin tehtävistä eilen eronnut keskustan Katri Kulmuni haluaa jatkaa puolueen puheenjohtajana.

Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni ilmoittaa olevansa käytettävissä puoluejohtoon myös seuraavan puoluekokouksen jälkeen. Kulmuni kertoo asiasta Facebookissa.

– Eilien päivä oli monille varmasti raskas ja hämmentävä. Tein puolueen eteen perustuvan kokonaisharkinnan luopua valtiovarainministerin tehtävästä, Kulmuni kirjoittaa.

– Keskustan puoluekokous valitsi minut puolueen puheenjohtajaksi Kouvolassa. Puoluekokousväki on antanut minulle luottamuksen ja vain se voi ottaa sen minulta pois. Keskustan puheenjohtajaa ei valitse kukaan muu kuin mahtava kenttäväkemme.

– Jos Keskustan puoluekokousedustajat haluavat, että jatkan työtäni Keskustan puheenjohtajana yhteisten arvojemme ja Keskusta-aatteen pohjalta, niin olen käytettävissä myös Oulun puoluekokouksessa. Haluan jatkossakin Keskustan puheenjohtajana edistää koko Suomen tasapainoista kehittämistä.

Erosi yllättäen eilen

Eilen Kulmuni ilmoitti jättävänsä valtiovarainministerin tehtävän viestintäkoulutustaan seuranneen kohun seurauksena. Kulmuni kiittää Facebook-kirjoituksessaan kaikkia saamastaan tuesta.

– Olen saanut valtavan määrän kannustusviestejä kuluneen vuorokauden aikana. Haluan tässä yhteisesti kiittää niistä kaikista.

Kulmuni kertoo, että ministerivelvoitteista vapautuvan aikansa hän aikoo omistaa järjestötyölle.

Keskustan puoluekokous järjestetään Oulussa 4.–6. syyskuuta. Puoluekokouksen aikaan Kulmuni on johtanut keskustaa lähes tarkalleen vuoden ajan.

Kertoi aikeistaan etäkokouksessa

Kulmunin asettumisesta ehdolle syksyn puoluekokouksessa uutisoi ensimmäisenä Iltalehti .

Iltalehden tietojen mukaan Kulmuni ilmoitti asiasta keskustan puoluehallituksen etäkokouksessa tänään.

Keskustan puoluekokouksen piti olla alunperin tänä viikonloppuna Vantaalla. Kokous kuitenkin siirrettiin syyskuulle koronavirusepidemian vuoksi. 

Lue myös:

    Uusimmat