Mainos

IL: Koulubussin kuljettaja teki tiukan ratkaisun – keskeytti koululaisten matkan

Loimaalaisen koulubussin kuljettaja pysäytti koulubussin tien laitaan, koska vetinen keli teki jäisestä tiestä vaarallisen ajaa, Iltalehti kertoi verkkosivuillaan.

Lehden mukaan koulubussin kuljettaja Esa Hartikainen oli ajamassa aamulla koulukuljetusta, kun hän joutui tekemään ratkaisun pysähtymisestä kesken matkan Loimaan Mellilässä itsenäisyyspäivän jälkeisenä torstaina.

Bussissa ei ollut vielä nastarenkaita alla ja ajoneuvo luisteli vaarallisesti tien reunasta toiseen. Kuljettaja luotti kokemukseensa ja päätti keskeyttää koulubussin matkan, kunnes tie saataisiin hiekoitettua.

Ajoneuvo pysäytettiin tien laitaan ja koululaisten matka jatkui pikkubussilla, jossa oli talvirenkaat alla. Pysäytetty koulubussi saatiin muutaman tunnin päästä liikkeelle, kun paikalle saatu hiekka-auto oli vihdoin hiekoittanut tien turvallisemmaksi.

– Aivan keskellä tietä olisi pystynyt ajamaan, mutta liikennettä tuli vastaan ja autoa piti vähän väliä topata, kun piti ottaa koululaisia kyytiin, bussinkuljettaja Esa Hartikainen kertoo.

Hartikaisella on takanaan 38 vuotta kokemusta bussinkuljettajana. Siinä ajassa ovat kelit ja olot tulleet tutuiksi, lehti kertoo.

Kuljettaja kritisoi myös teiden kunnossapitoa ja hiekoitusta ja ihmettelee, että pitääkö jotain sattua ennen kuin asiaan herätään.

– Näilläkin teillä ajetaan joka aamu koululaiskuljetuksia ja teiden kunto on heikko, kuljettaja toteaa Iltalehdelle.


***

0:22

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.