Mainos

IL: Onnibusin kuljettaja räpläsi tablettia kesken ajon – toisessa kädessä mikrofoni

Helsingistä Turkuun matkanneen Onnibusin kuljettaja syyllistyi liikenneturvallisuuden vaarantamiseen viime torstaina, kertoo Iltalehti. Lehteen yhteyttä ottaneen matkustajan mukaan kuljettaja käytti tablettia työtehtävien hoitamiseen.

Onnibusilla viime torstaina Helsingistä Turkuun matkustanut mies kertoo Iltalehdelle, että linja-auton kuljettaja piteli tablettilaitetta ratin päällä samaan aikaan, kun kuulutti mikrofoniin tulevia pysäkkejä.

– Ensimmäisen kerran bussikuski alkoi räplätä tablettiaan jo Mannerheimintiellä. Kun lähdettiin Espoon Ikealta, hän nappasi tabletin ratin keskiöön ja alkoi päntätä seuraavia pysäkkejä. Hän piteli oikealla kädellä mikrofonia, vasemmalla rattia ja luki tabletista pysäkin nimiä ja pysähtymisaikoja, mies kertoo Iltalehdelle.

Miehen mukaan bussi ajautui moottoritien tärinäraidoille moneen kertaan. Hän kertoo, että kuljettaja käytti laitetta työasioiden hoitamiseen.

Onnibusin liikennejohtaja Kimmo Pyrhönen kertoi Iltalehdelle, että tablettien ja puhelinten käyttäminen on ehdottomasti kiellettyä ajon aikana. Kuljettajat tarkistavat tabletilta tulevat pysäkit ja aikataulut, mutta ohjeistuksen mukaan se on tehtävä pysäkeillä.

Kyseistä kuljettajaa odottaa Pyrhösen mukaan puhuttelu.

***

1:46

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.