Savon Sanomien huolestuttava tieto: Kuopion rajun bussiturman kuljettajalla vaarallisia tilanteita jo aiemmin

Kuopion viimekuisen neljä henkeä vaatineen bussiturman kuljettajan ajo on aiheuttanut huolta jo aikaisemmin, kertoo Savon Sanomat.

Savon Sanomien saamien tietojen mukaan kyseinen kuski ajoi reilu kuukausi ennen Kuopion turmaa JHL:n Meri-Lapin yhdistyksen kaksipäiväistä teatterimatkaa Kemistä Ouluun.

Savon Sanomien mukaan yhdistys varasi yhtiöltä kaksi bussia matkaa varten. Toista autoa ajoi Kuopion turmakuski. Muutama matkalla mukana ollut kertoo kyydin olleen monella tapaa niin epävarmaa, että osa kyydissä olleista oli peloissaan.

– Matkan aluksi kuljettaja ei saanut bussin ovea kiinni, vaan hän läksi ajamaan ovi auki. Vauhti oli myös niin kova, ettei hän saanut autoa pysähtymään ajoissa, vaan yhdessä risteyksessä meni pitkäksi ja hän joutui peruuttamaan, kertoo matkalla mukana ollut ay-aktiivi Savon Sanomille.

Matkustajat säikähtivät myös, kun kuljettaja oli lähellä ajaa seurueen toisen bussin perään.

Kävi käsiksi mopoauton kuljettajaan

Savon Sanomien mukaan maaliskuussa kuljettaja oli osapuolena selkkauksessa, jonka seurauksena kunta päätti, ettei häntä käytetä enää koululaiskuljetuksissa.

– Ainiovaaran koulun pihassa oli tilanne, jossa kuljettaja hermostui mopoautokuskiin ja kävi sitten käsiksi. Siitä aiheutui oppilaalle pikkuruhjeita, kertoo Ylitornion koulukuljetusvastaava Marja-Leena Laitinen.

Oppilas oli mopoautoikäinen, noin 16-vuotias.

Kemin Liikenteen toimitusjohtaja Pentti Rytky vakuuttaa Savon Sanomille, että hänellä ei ole ollut mitään tietoa JHL:n teatterimatkan ongelmista eikä myöskään Ylitornion tapauksesta.

– Jos tällaista tietoa olisi ollut, emme olisi tietenkään ottanut häntä kuljettajaksi Kuopion-reissulle.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja