Mainos

IL: Kokoomuksen puheenjohtajakampanjointiin käytettiin iso summa rahaa

Kokoomuksen puheenjohtajakisassa käytettiin kampanjoihin yhteensä noin 90 000 euroa, kertoo Iltalehti.

Iltalehden mukaan kukaan puheenjohtajaehdokkaista, puheenjohtajaksi valittu Petteri Orpo, entinen puheenjohtaja Alexander Stubb, eikä kansanedustaja Elina Lepomäki aio julkaista rahoittajiaan.

Eniten rahaa kampanjaansa käytti lehden mukaan puheenjohtajaksi valittu Petteri Orpo. Hän käytti yhteensä noin 42 000 euroa, jonka hoiti Varsinais-Suomen kokoomus. Lehteen haastatellun Varsinais-Suomen kokoomuksen toiminnanjohtaja Juha Rantasaaren mukaan rahaa meni muun muassa mainontaan, esitteisiin ja verkkosivuihin. Kampanjaan palkattiin myös kaksi määräaikaista työntekijää.

– Rahat tulivat noin 30 yksityishenkilöltä ja noin 20 yritykseltä, summat olivat 200 eurosta aina 1 490 euroon, Rantasaari kertoo lehdelle.

Vaalirahoituksen julkisuus ei koske puolueiden puheenjohtaja- tai sihteerivaaleja. Etenkin, jos heillä on takanaan tukiyhdistys. Puolueen kautta kulkevat lahjoitukset ovat sellaisia, että yli 1 500 euron lahjoitukset pitää ilmoittaa.

Puheenjohtajakisassa toiseksi jäänyt, entinen kokoomuksen puheenjohtaja Alexander Stubb käytti Iltalehden mukaan kampanjaansa noin 20 000 euroa. Rahat tulivat miehen tukiyhdistyksen kautta. Taustajoukoista kerrotaan lehdelle, että rahat tulivat mieheltä itseltään ja ystäväpiiristä.

Elina Lepomäki käytti kampanjaansa noin 25 000 euroa, joista valtaosa saatiin yksityishenkilöiltä. Rahaliikenteen hoiti tukiyhdistys.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.