Mainos

IL: Kela talousahdingossa toimeentulotuen hakijoiden määrän vuoksi – "On paljon ihmisiä, jotka eivät vielä ole töitä saaneet"

2:06
Jo 43 prosenttia toimeentulotuen saajista on pitkäaikaisasiakkaita.

Kelan määrärahat uhkaavat loppua tänä vuonna toimeentulohakemusten kasvun vuoksi, uutisoi Iltalehti

Kelan etuusjohtaja Anne Neimala vahvistaa Iltalehdelle, että Kelassa on ryhdytty ennakoiviin säästötoimenpiteisiin asian vuoksi. Henkilökunnalle on tarjottu mahdollisuutta vaihtaa lomarahat vapaisiin ja rekrytoinnit on kielletty.

Iltalehden mukaan perustoimeentulohakemukset ovat kasvaneet merkittävästi. Vielä toistaiseksi Kelassa ei tiedetä varmasti, miksi hakemusten määrä on kasvanut alkuvuodesta yli kuusi prosenttia viime vuoteen verrattuna.

– Viimeisen neljän vuoden aikana perusturvaan on tehty aika suuriakin leikkauksia, indeksien jäädytys, etuustasojen laskua ja omavastuun kasvua. Se saattaa vaikuttaa, vaikka taloustilanne on parantunut. On paljon ihmisiä, jotka eivät vielä ole töitä saaneet. Heidän tilanteensa näkyy. Työttömyysturvaan on tehty heikennyksiä ja myös aktiivimalli saattaa näkyä meillä, Anne Neimala arvioi Iltalehdelle.

Talousahdingon vuoksi Kela joutuu hakemaan lisärahoitusta valtiolta.

Toimeentulotuki on viimesijainen tuki. Tuki siirtyi kunnilta Kelalle vuonna 2017. Kelan mukaan tukea sai viime vuonna yli 400 000 henkilöä. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja