Kipukohtaus vei Saija Tuupasen sairaalaan – kertoo nyt, mitä oppi tapauksesta: "Edessä totaalinen itsensä hoitamisjakso"

8:08
Saija Tuupanen selvitti tiensä vaikeuksien kautta voittoon Syksyn sävel -kilpailussa.

Saija Tuupanen keskittyy loppuvuoden ajan hyvinvointinsa kohentamiseen.

Syksyn sävelen hiljattain voittnaut tangokuningatar Saija Tuupanen säikähti viime viikonloppuna toden teolla, kun yllättävä kipukohtaus vei hänet sairaalaan asti. 

Tilanne sai alkunsa, kun Tuupasen pää kipeytyi poikkeuksellisella tavalla. Lopulta kivun yltyessä Tuupasen toimintakyky lamaantui totaalisesti. 

– Olin niin kipeä, etten osaa edes kuvailla kipua. Ensiksi se oli toispuoleista, mutta sitten se levisi kaikkialle. Oloni on vielä voipunut, mutta paljon parempi kuin viikonloppuna. Pääkipu kyllä pysäytti itseni ja se todella otti koville, Tuupanen kertoo MTV Uutisille.

Sairaalassa Tuupaselle tehtiin useita kokeita, jonka lisäksi kipua pyrittiin lievittämään monilla eri lääkkeillä. Kipu istui kuitenkin tiukassa.

– Lääkäri sanoi, että jos kipu ei helpota, otamme seuraavaksi päästäni kuvat. Onneksi oloni lopulta kuitenki hellitti, se oli ihana tunne. 

Koronaviruksen mahdollisuus suljettiin välittömästi pois. Tapauksen diagnoosi jäi epäselväksi, mutta Tuupasen mukaan kyse oli monen asian summasta.

– Minulla on ollut tiivis syksy töiden osalta ja kuormittumiseni on tapahtunut pikkuhiljaa. Kroppani oli väsynyt ja rasittunut, jonka lisäksi iskivät kuume ja nuha. Lääkäri ei osannut antaa lopullista yksittäistä diagnoosia.

Tapaus harmittaa erityisesti sen vuoksi, että Tuupasella olisi ollut edessään vielä yhden viikonlopun keikat.

– Kyseiset keikat olisivat olleet ihana päätös vuodelle. Tällä kertaa kehoni kuitenkin väsähti.

Laulaja ylistää saamaansa hoitoa Jyväskylän Nova -sairaalassa. Mukaansa hän sai selkeät hoito-ohjeet ja itselleen sopivat lääkkeet. 

– Siellä oli uskomattoman hieno ja välittävä palvelu. He näkivät heti, miten huono oloni oli ja sain petipaikan. Jos kipu tulee uudestaan, minun pitää mennä välittömästi takaisin sairaalaan. Vielä ei sellaista ole onneksi ollut. Nyt täytyykin keräillä isosti voimia kevättä varten.

Tapauksesta Tuupanen aikoo ottaa opikseen. Hän kokee, että osaa yleensä kuunnella kehoaan, mutta positiivinen stressi ja pitkään jatkunut väsyminen pääsivät tällä kertaa yllättämään.

– Olen vuosien mittaan ollut välillä uupunut ja oppinut sitä kautta kuuntelemaan itseäni. Vapaata on viime aikoina ollut paljon, joten on ollut ihana mennä ja tehdä keikkoja. Sitten sitä kuitenkin huomaamattaan väsyy, kun on niin kivaa. En siis ollut kuitenkaan kuunnellut itseäni tarpeeksi.

Myös Tuupasen puoliso Sami Hedberg säikähti tilannetta.

– Totta kai hän oli äärettömän huolissaan siitä, mitä nyt tapahtuu. En pystynyt puhumaan edes puhelimessa, kun pääkipu oli niin kovaa.

Pariskunnalla on edessään neljäs yhteinen joulu. He suuntaavat Pohjois-Karjalan Tuupavaaraan Saijan vanhempien luo. 

– Olemme aivan rauhassa Pohjois-Karjalan lumisissa maisemissa metsän keskellä. Siellä on hiljaista ja joulun rauha. Siinäpä ne tärkeimmät asiat ovatkin.

– Otan aikaa itselleni ja läheisilleni. Edessä on totaalinen oman itseni hoitamisjakso, hän päättää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja