Helsinkiläispuistossa raiskattu kertoo Iltalehdelle: Pelkäsin ihan hirveästi

Helsingissä viikonloppuna Hesperian puistossa raiskattu nainen kertoo tapahtumista tämän päivän Iltalehdelle. 

Iltalehden mukaan nainen oli perjantaina palaamassa pikkujouluista kotiin, kun raiskaaja kävi hänen kimppuunsa Oopperatalon kulmalla.

Uhri kertoo lehdelle, että häntä kuristettiin ja raahattiin pusikkoon. 18-vuotias nainen kertoo, että tapahtuma alkoi noin 4 aikaa aamuyöllä. Nainen kuunteli korvalappustereoista musiikkia ja kulki puistossa kotia kohti, kun joku tönäisi olkapäästä. Ulkomaalainen mies kysyi naisen mukaan huonolla englannilla tulta, nainen vastasi kieltävästi. Sitten mies houkutteli luokseen yöksi. Tähän nainen naurahti ja kieltäytyi, sekä sanoi hyvästit. 

Kuulokkeiden takia nainen ei kuullut, kun mies lähti perään. Sitten mies alkoi kuristamaan huivilla ja tukki suun, lehdessä kerrotaan. Uhri yritti rimpuilla ja huutaa, mutta isokokoisempi mies esti pakoyrityksen, eikä kukaan ollut lähistöllä. Mies raiskasi naisen pusikossa.

– Halusin pois hengissä. Pelotti ihan hirveästi. Ajattelin, että näin ei voi tapahtua kenellekään.

Iltalehdelle nainen kertoo, että kun mies sai tekonsa tehtyä, niin tämä jätti hänet maahan. Nainen yritti teeskennellä, että kaikki oli ok, ja pyysi miestä auttamaan hänet ylös.

– Näytin, että hänen kännykkänsä oli pudonnut. Mies ilahtui, otti sen ja kysyi "Facebook". Hän ehdotti, että tulisin hänen kaverikseen, nainen kertoo.

Shokin keskellä nuori nainen ymmärsi Facebookin olevan keino saada tekijä myöhemmin kiinni ja hyväksyi kaveripyynnön. Sen tehtyään nainen suuntasi Helsingin Töölön poliisiputkalle ja näytti tiedot poliisille. Naisen mukaan poliisit lähtivät etsimään tekijää heti. 

Mies saatiin vähän ajan päästä Finlandia-talon takaa kiinni. Epäilty tuotiin naisen tunnistettavaksi ja tämä vahvisti epäillyn. 

Iltalehdessä nainen kuvaillee miten turvallisuudentunne on kadonnut kokonaan viikonlopun tapahtumien myötä.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja