Mainos

Mies tuomittiin raiskauksesta vankeuteen, oikeudessa todisteena naisen viestit: "Mä sanoin sulle ei, mä pyysin sua lopettamaan"

7:40

39-vuotias mies tuomittiin viime viikolla Helsingin käräjäoikeudessa raiskauksesta puoleksitoista vuodeksi ehdolliseen vankeuteen.

Yllä olevassa videossa juttu seksuaalisesta ahdistelusta kouluissa.

Raiskaus tapahtui Helsingissä helmikuussa 2016. Mies kaatoi naisen sängylle ja riisui tältä housut, jonka jälkeen hän työnsi sormensa naisen emättimeen.

Nainen yritti estellä miestä ja käski häntä lopettamaan. Kielloista huolimatta mies työnsi peniksensä naisen emättimeen. Käräjäoikeuden mukaan asiassa on riidatonta, että nainen ja mies olivat sukupuoliyhteydessä.

Tapasivat toisensa ravintolassa

Nainen tutustui mieheen netissä deitti-ilmoituksen perusteella. He tapasivat toisensa sovitusti ravintolassa Malmilla, missä he viettivät iltaa valomerkkiin saakka.

Mies kutsui naisen tämän jälkeen sohvalleen nukkumaan, koska julkiset liikennevälineet eivät enää kulkeneet siihen aikaan. Ennen asunnolle menoa nainen ja mies eivät halanneet tai suudelleet eikä heillä ollut mitään keskustelua seksistä.

Asunnolle päästyään mies näytti naiselle sohvan, mutta veti hänet sen jälkeen makuuhuoneeseen ja kaatoi sängylle. Nainen käski miestä lopettamaan, mutta mies ei totellut, vaan riisui häneltä osittain housut. Nainen kertoi, että mies piti häntä käsistä ja nainen jäi jumiin miehen alle.

Nainen sanoi menneensä täydelliseen paniikkiin huomatessaan, että hän ei pääse tilanteesta karkuun. Sukupuoliyhteyden jälkeen nainen pääsi nousemaan sängystä ylös ja hän lähti asunnosta.

Nainen oli paniikissa

Nainen kertoi olleensa peloissaan, paniikissa ja äärimmäisen järkyttynyt. Kun hän oli varhain aamulla bussissa matkalla kotiin, mies alkoi lähetellä hänelle viestejä. Oikeudessa oli kirjallisena todisteena naisen ja miehen välisiä viestejä.

Mies lähetti naiselle ensin viestin: "En mä halua, että tää näin päättyy... Haluisin sun kans jotain enemmänkin".

Nainen vastasi viestiin. Naisen viesteistä kävi ilmi, että mies oli pakottanut hänet sukupuoliyhteyteen.

"Mä sanoin sulle että EI, mä pyysin sua lopettamaan, silti sä otit mut! MIKSI?", nainen kysyi viestissään.

Mies vastasi viestiin ja sanoi, ettei hän ymmärtänyt mitä nainen tarkoitti. Mies pahoitteli, jos hän oli tehnyt jotakin väärää ja kertoi, ettei hän halunnut pahoittaa naisen mieltä.

Nainen vastasi vielä ja sanoi, että mies on hyvä teeskentelemään. Myöhemmin samana aamuna mies kysyi vielä viestillä, pääsikö nainen kotiin ja hän kertoi olevansa pahoillaan.

Ei uskaltanut liikkua yksin

Nainen meni tapahtuneen jälkeen lääkäriin. Lisäksi hän otti yhteyttä raiskaustukiryhmään ja rikosuhripäivystykseen. Hän kävi myös parikin kertaa puhumassa lääkärille pahasta olostaan.

Naiselle aiheutui teosta painajaisia ja pelkotiloja eikä hän uskaltanut pitkään aikaan mennä yksin ulos.

Käräjäoikeus katsoi, että nainen kertoi tapahtumista oikeudessa olennaisilta osin samalla tavalla kuin lääkäreille. Naisen viesteistä miehelle kävi myös ilmi, että hän oli kieltäytynyt seksistä ja pyytänyt tätä lopettamaan.

Käräjäoikeus piti naisen kertomusta luotettavana, vaikka hän olikin humalassa tapahtuma-aikaan. Oikeuden mukaan nainen kertoi myös hänelle epäedullisista seikoista. Lisäksi kirjalliset todisteet tukivat naisen kertomusta.

Ehdollisen vankeustuomion lisäksi oikeus määräsi miehen maksamaan naiselle 2 500 euroa kärsimyskorvauksia ja oikeudenkäyntikulut.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.