Mainos

Kauppareissu Espoossa sai kummallisen käänteen: Tyttö yritti huijata, kaksi miestä vainosi ja syytti puhelimen hajottamisesta

Ikea-tavaratalossa käynti sai maanantaina ikävän käänteen, kun hädissään olevan tytön auttaminen paljastuikin viekkaaksi huijausyritykseksi.

Ikea vahvistaa

Espoon Ikea-tavaratalosta vahvistetaan MTV Uutisille, että tavaratalon parkkipaikalla on ollut kahden henkilön välinen kiista ja tavaratalon päivystäjä on käynyt paikalla.

Ikeassa ei ole tiedossa, että parkkipaikalla olisi ollut tarinankaltaisia huijausyrityksiä aiemmin.

Erikoinen tapahtumaketju sai alkunsa iltaseitsemän aikaan, kun Pekka* matkasi Espoon Ikeaan palauttamaan aiemman ostoksensa. Tavaratalon edessä mies kohtasi hätääntyneen, noin 17-vuotiaan tytön, joka kertoi vaikeuksistaan päästä kotiin.

– Tytöllä ei ollut lompakkoa mukana ja hän kertoi ajautuneensa bussikuskin kanssa riitaan, jonka jälkeen kuski oli heittänyt hänet linja-autosta pihalle. Tytön piti päästä kotiinsa Vantaalle, mutta kaverikaan ei voinut noutaa, koska hänellä ei ollut autossaan bensaa, Pekka kertoo MTV Uutisille.

Pekan mukaan tarina ja oli uskottava, joten mies antoi tytölle viisi euroa, neuvoi tämän oikeaan bussiin ja jatkoi matkaansa tavarataloon.

"Halusin vain rahani takaisin"

Ikeassa asioinnin jälkeen hän huomasi samaisen tytön tavaratalon edessä – juttelemassa nyt toiselle miehelle. Pekka meni kysymään tytöltä, eikö tämä lähtenytkään kotiinsa. Tyttö kertoi epäröiden, että oli myöhästynyt bussista.

– Lopulta hän kertoi rahan pyytämisen syyksi sen, että tarvitsee rahaa myös ruokaan ja kysyi, haluanko hänen näkevän nälkää.

Pekka ymmärsi, että kyse oli huijauksesta ja kertoi tytölle, että hänellä on kaksi vaihtoehtoa: joko hän antaa miehen rahat takaisin tai tämä soittaa poliisille. Tyttö pinkaisi pakoon. Mies juoksi nuoren naisen perään ja tarttui tätä kiinni.

– Silloin hän yritti huutaa, että aion raiskata tämän, jolloin sain huudettua takaisin, että haluan vain rahani takaisin. Ympärillä oli paljon ihmisiä ja onneksi eräs mies sai pysäytettyä tytön.

Nuori nainen kertoi välikohtauksen vuoksi tiputtaneensa puhelimensa ja pyysi Pekkaa etsimään puhelinta hänen kanssaan. Pekka haistoi tämän osaksi huijausjuonta. Lopulta Pekka sai rahansa takaisin ja tyttökin löysi puhelimensa tavaratalon lastauslaiturin luota.

Tuolloin Pekka ajatteli kummallisen käänteen olevan ohi ja lähti takaisin autolleen. Tyttö kuitenkin soitti puhelun ja pian Pekka huomasi kahden miehen seuraavan häntä parkkipaikalla.

Miehet seurasivat Pekkaa

Pekka teki u-käännöksen kohti tavarataloa, sillä hän ei halunnut miesten tietävän autonsa rekisteritunnusta.

– Ajattelin, että nyt pitää löytää tavaratalon päivystäjä, onneksi pääsin asiakaspalvelupisteelle turvaan, siellä oli kuitenkin valvontakamerat.

Miehet seurasivat Pekkaa asiakaspalvelupisteelle ja syyttivät tämän rikkoneen tytön puhelimen.

– He myös väittivät, että olin kopeloinut tyttöä. Halusivat, että tulen pyytämään tytöltä anteeksi, mutta en lähtenyt heidän mukaansa. Sanoin, että voin pyytää tytöltä anteeksi, jos he tuovat hänet asiakaspalvelupisteeseen tai soittavat hänelle.

Toinen miehistä soitti puhelun ja liukeni samalla vähin äänin paikalta. Tavaratalon nurkilla pyöri vielä vajaan tunnin verran mies, joka vaikutti kuuluvan samaan seurueeseen.

– Voi vain arvailla, mitä olisi tapahtunut, jos olisin lähtenyt miesten mukaan. Todennäköisesti olisi käynyt todella huonosti, he olisivat varmaankin vaatineet puhelimesta korvausta tai vieneet jopa omani. Pelottava tilanne, Pekka pohtii.

"Vaikea tietää, miten tulisi toimia"

Pekka kertoo iloitsevansa, ettei huristanut saman tien pois parkkipaikalta, vaan huomasi miesten aikeet. 

– Olisin voinut antaa asian olla, sillä oma terveys ja henki ovat arvokkaampia. Olisi kuitenkin ikävää, jos muutkin olisivat joutuneet vastaavan huijauksen uhriksi.

Pekka toivookin, että kyseiset huijaustilanteet saataisiin vielä kitkettyä lopullisesti.

– Vaikea tietää, miten kyseisessä tilanteessa tulisi todella toimia. On harmi, jos joku oikeasti tarvitsee apua, niin ihmiset eivät auta. Tai huijarit vievät hyväsydämisten ihmisten rahat, Pekka miettii.


*Haastateltavan nimi muutettu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.