IL: Helsinkiläisliike myi laatuautoja väärennetyillä katsastusleimoilla – yksi Audi oli jopa hengenvaarallinen

Helsinkiläisen autoliikkeen epäillään myyneen useita maahantuomiaan autoja ilman asianmukaista rekisteröintikatsastusta, kertoo Iltalehti.

Iltalehden tietojen mukaan yksi Helsingin Länsisatamassa toimineen yrityksen myymistä autoista paljastui myöhemmin hengenvaaralliseksi, sillä se oli koottu kahden kolariauton osista. Kyseisestä Audi A4:stä puuttuivat muun muassa turvatyynyt, ja kaikkien turvavöiden kiristimet olivat lauenneet.

Epäselvyyksiä löytyi myös lukuisista muista autoista. Osa autoista oli leimojen mukaan käytetty katsastuksessa Turun ammattikorkeakoulun katsastuspalvelussa, mutta todellisuudessa autot eivät olleet Turkua koskaan nähneetkään. Turun AMK on käynnistänyt oman selvityksensä tapauksesta.

Iltalehden mukaan epäselvyydet alkoivat paljastua, kun yrityksen entinen automyyjä ryhtyi tutkimaan vanhoja kauppoja emoyhtiön mentyä konkurssiin viime vuonna. Liikkeen Euroopasta ostamat autot tuotiin Vuosaaren satamaan joko autorekassa tai yhtiön työntekijöiden itse noutamina ja laivaan ajamina. Asiakkaat luonnollisesti luottivat siihen, että liike oli hoitanut kaikki lainmukaiset velvollisuutensa ennen kauppoja.

Yhtiön entinen toimitusjohtaja totesi STT:lle, että kaikki katsastukset on tehty niin kuin pitääkin.

***

1:30

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja