Mainos

IL: Entinen oppilas tunnisti seksuaalirikoksista epäillyn opettajan – käyttäytyi aina oudosti

Entinen oppilas muistelee Iltalehdelle ihmetelleensä jo nuorena tällä hetkellä seksuaalirikoksista epäiltyä naisopettajan käytöstä.

Itä-Suomen poliisi tutkii kahta epäiltyä naisopettajan ja alaikäisen oppilaan välistä seurustelusuhdetta. Tutkinnassa on vuosina 20122016 tapahtuneet epäilyt, joista kerrottiin viime viikolla.

Musiikinopettajana Vantaalla työskennellyt 39-vuotias nainen oli aikoinaan Iltalehdelle puhuneen entisen oppilaan luokanopettaja, tämän mukaan opettaja käyttäytyi sopimattomasti jo paljon aikaisemmin kuin poliisin kertomat vuodet.

– Opettaja tarjosi oppilaille autokyytejä kotiin, vei joitakin poikia jäätelölle vapaa-ajallaan, lähetteli heille henkilökohtaisia viestejä ja laittoi ilman lupaa kuvia heistä Facebookiin, entinen oppilas kertoo lehdelle.

Kun Itä-Uudenmaan poliisi kertoi rikosepäilyistä, entinen oppilas osasi yhdistää tapaukset entiseen opettajaansa. Entinen oppilas sanoo kertoneensa oudosta käytöksestä myös vanhemmilleen, vaikka opettajan käytös ei kohdistunut häneen. Nämä eivät ajatelleet tilanteen olevan niin vakava.

- Kyllähän se järkytti. Silloin, kun lapseni kertoi näitä asioita koulussa ollessaan, ajattelin, että teinit nyt puhuvat kaikenlaista. En uskonut autokyyteihin ja vapaa-ajalla hengailuun liittyvän sen enempää, entisen oppilaan isä pohtii lehdessä.

Poliisi ei kommentoi lehdelle onko seksuaalirikosepäilyjä myös aikaisemmilta vuosilta. Poliisin mukaan esitutkinta on pahasti kesken. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.