HS: Muusikko Mira Luoti yksi useista opettajan ahdistelemista oppilaista – kiinni jäätyään opettaja sai irtisanoutua itse, eikä rikosilmoitusta tehty

Helsingin Sanomien Kuukausiliite kertoo Turussa vaikuttaneen musiikinopettajan ahdistelleen oppilaitaan ja harjoittaneen osan kanssa seksiä. Yksi seksuaalisen ahdistelun uhreista on tunnettu poptähti Mira Luoti.

Helsingin Sanomat on haastatellut kirjoitusta varten 28:aa musiikinopettajan entistä oppilasta. Neljällä on kokemuksia yhdynnästä ja suuseksistä, kymmenellä muusta seksuaalisesta toiminnasta. Monet ovat kertoneet seksisävytteisistä puheista tai ahdistelusta, jota ovat nähneet. HS:n jutun mukaan opettaja tarjosi oppilailleen usein alkoholia kuoromatkoilla ja leireillä.

Kuukausiliitteen mukaan oppilaita ei uskottu eikä kukaan aikuinen puuttunut hyväksikäyttöön. Kun opettaja viimein jäi kiinni, hän sai irtisanoutua itse eikä rikosilmoitusta tehty.

Kyseinen miesopettaja opetti Luodille musiikkia yläasteella ja ahdisteli tätä musiikkiluokkalaisten Pietarin-matkalla. Luodin mukaan matkalla opettaja pyysi tämän sängylleen, hyväili rintoja, avasi housut ja työnsi kätensä Luodin haaroihin. Luoti pakeni tilanteesta hotellin käytävälle. Luoti kertoo HS:lle oppineensa olemaan hiljaa, eikä siksi ole puhunut asiasta esimerkiksi PMMP-aikana antamissaan haastatteluissa.

Turussa vaiettiin vuosikausia opettajien epäillyistä ahdistelutapauksista.

MTV Uutiset on uutisoinut paljon myös Kallion lukion ahdistelutapauksista, josta koulun entinen oppilas, feministisen puolueen puheenjohtaja Katju Aro kertoi MTV Uutisextrassa viime marraskuussa.


Lue myös:

    Uusimmat