Mainos

Ikean PS Jonsberg -maljakot

Onneksemme huippusuunnittelijat suunnittelevat joskus jotain ihanaa, joka on kaikkien saatavilla, ainakin hintansa puolesta.

Ikea PS Jonsberg -maljakot ovat Hella Jongeriuksen suunnittelemat. Sarjaan kuuluu neljä erilaista maljakkoa. Jokaisessa on käytetty eri tekniikkaa samassa hyvässä muodossa.

Herkullisen muhkean maljakon suuri koko jo sinänsä hurmaa. Korkeutta on 40 senttiä ja pulleimmasta kohdasta mitattuna halkaisijakin on 30 senttiä.

Eri maanosia kuvaavien maljakoiden tekniikat ovat vaativia ja perinteisiä. Lopputulos on mahdollinen, koska jokainen maljakko on käsin muovattu. Ja jos katsoo tarkkaan, sen myös huomaa. Massatuotannon ja vaativan käsityön voi yhdistää kiinassa, jossa molempiin on hyvät edellytykset.

Hella Jongerius on kokeilija, jota kiinnostavat erilaiset tekniikat ja tuhansien vuosia vanhat perinteet. Hänen työkenttänsä on laaja. Siihen kuuluu esineitä huonekaluista koristeisiin ja taide-esineistä funktionsaalisiin käyttöesineisiin. Materiaaleina on sekä tekstiilejä että puuta, mutta varsinkin keramiikkaa.

Hänen erikoisalaansa on yhdistää asioita yllättävästi sekä käyttää samassa työssä useita eri tekniikoita. Yleensä hänen suunnittelemansa esineet ovat vain harvojen ulottuvilla. Nyt ainoa ongelma on valita neljästä kauniista kaunein!

Toimittaja: Hanna Sumari

Kuvauksen maljakot: Ikea

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.