Ikea avaa oman kirppispalvelun myös Suomessa! Tällaisen korvauksen voit saada vanhasta Ikea-huonekalustasi

Ikea avasi Ruotsiin käytettyjen huonekalujen liikkeen – kävimme paikalla selvittämässä, kuinka myymälä oikein toimii 2:42
Tältä Ikean käytettyihin tavaroihin keskittyneessä uudenlaisessa myymälässä näyttää.

Huonekalujätti Ikea kertoi keskiviikkona suositun kierrätysmyymäläkonseptinsa rantautuvan myös Suomeen. Videolta voit kurkata, miltä näyttää Ruotsin Ikea-kirppiksellä.

Marraskuun alussa kerrottiin huonekalujätti Ikean avanneen Ruotsin Eskilstunassa sijaitsevaan Retuna-kauppakeskukseen konseptimyymälän, josta asiakkaat voivat ostaa brändin käytettyjä tuotteita.

Ikea-kirppikselle päätyneet huonekalut ja muut tuotteet ovat asiakkaiden palauttamia ja myymiä sekä Ikean kunnostamia. Lisäksi kaupassa myydään vaurioituneita tuotteita, jotka on kunnostettu myyntikelpoisiksi.

Ikean kirppiskonsepti tulossa myös Suomeen!

Nyt Ikean kierrätyskauppa on rantautumassa myös Suomeen. Marraskuun lopussa Ikean myymälöihin Suomessa avautuu löytöpisteiden yhteyteen myös kirppispiste, jonne voi myydä omat vanhat Ikea-kalusteensa ja tarjota niille sitä kautta uuden elämän. 

– Tämä on ensimmäinen kerta yhtiön 77-vuotisessa historiassa, kun tuhansia huonekaluja ympäri maailman ostetaan takaisin myymisen sijaan, Ikea tiedottaa.

Kyse on eräänlaisesta Black Friday -kampanjasta, jossa ostamisen sijaan kannustetaan myymään. #BuyBackFriday -kampanjan aikana 27.11.-30.11. Ikea-tavaratalot Suomessa ja 27 muussa maassa tarjoavat asiakkailleen mahdollisuuden myydä takaisin tarpeettomaksi jääneet Ikea-huonekalunsa. Huonekalut myydään uusiin koteihin tavaratalojen löytöpisteiden kautta.

– Sen sijaan, että kannustaisimme ostamaan lisää tavaraa Black Fridayna, haluamme kehottaa ihmisiä tarkastelemaan, voisiko joku muu saada iloa heidän jo omistamistaan, tarpeettomaksi käyneistä tavaroista, kertoo IKEA Suomen liiketoiminnan kehitysjohtaja Ann-Christin Pilviö.

Second hand -palvelu jatkaa Suomessa toimintaansa myös marraskuun jälkeen.

Paljonko huonekaluista voi saada korvausta?

Miten huonekalujen hinnoittelu sitten toimii?

– Nettiin on tulossa digitaalinen työkalu. Voi etukäteen tarkistaa, mitä tuotteesta hyvitetään ennen kuin sen tuo tavarataloon, Ikealta kerrotaan.

Korvauksena Ikealle myydystä tuotteesta saa hyvityskortin. Sen arvo voi olla huonekalun kunnosta riippuen jopa 50 prosenttia tuotteen tämän hetkisestä tai viimeisimmästä myyntihinnasta. Hyvityskortti on voimassa rajoittamattoman ajan ja sen voi hyödyntää kodinsisustukseen, ravintolan ja bistron tuotteisiin sekä muihin palveluihin.

Näin IKEA Second hand -palvelu toimii:

  • Katso arvio huonekalusi hyvityksestä digitaalisen työkalun avulla ikea.fi/secondhand (ei vielä toiminnassa)
  • Tuo huonekalu Ikea-tavaratalon vaihto- ja palautusosastolle.
  • Työntekijä tarkastaa huonekalun ja hyvittää  kalusteen takaisinostoarvon hyvityskortteina. Käytetty Ikea-huonekalu myydään uudelle omistajalle löytöpisteen kautta.
  • Huonekaluista saatuja hyvityskortteja voi käyttää Ikea-tavarataloissa, -ravintoloissa, -herkkutorilla ja -bistrossa sekä suunnittelustudioissa. Kortit ovat voimassa rajoittamattoman ajan.
  • Ikea ottaa vastaan koottuja ja kovapintaisia Ikea-huonekaluja: sohvapöytiä, yö- ja apupöytiä, tv-tasoja, kirjahyllyjä, kaappeja, työpöytiä, tuoleja, ruokapöytiä, vitriinejä sekä lipastoja.

Lue myös:

    Uusimmat