Mainos

Ikämies ampui serkkuaan kasvoihin haulikolla saunamökissä – yli 70-vuotias murhamies vapauteen ensi vuonna

0:45
Elinkautiseen pääseminen on monimutkainen prosessi, ainakin oheisen kaavion perusteella.

Helsingin hovioikeus päätti päästää serkkunsa Ruovedellä murhanneen miehen ehdonalaiseen vapauteen ensi vuoden marraskuussa.

Mies oli surmannut serkkunsa ampumalla tätä hauliolla kasvoihin saunamökissä. Väkivallan taustalla olivat pitkäaikaiset riidat, jotka Iltalehden mukaan koskivat miehen serkuilleen myymää tilaa ja hänen oikeuttaan asua entisessä talossaan.

Hakkasi ja ampui kahdesti haulikolla

Henkirikos tapahtui kesäkuussa vuonna 2008 miehen ollessa 61-vuotias. Oikeuden mukaan mies oli tunkeutunut aamuyöllä serkkunsa lukitsemattomaan saunamökkiin, jossa uhri oli nukkumassa.

Hän löi miestä haulikon piipulla ja perällä eri puolille vartaloa ja puukapulalla oikeaan jalkaan. Osa vammoista oli itsessään hengenvaarallisia.

Mies jatkoi väkivaltaa ampumalla yhden laukauksen uhrin vasempaan olkavarteen, josta oli kulkeutunut hauleja uhrin kasvoihin ja oikeaan käteen. Mies päätti teon ampumalla uhria lähietäisyydeltä suoraan kasvoihin.

Vanha mies oli elänyt pitkään avovankilassa

Oikeuden mukaan teko oli vakaasti harkittu ja erityisen raaka ja julma.

Miehen vapauttamisen puolesta puhui kuitenkin tämän aktiivinen osallistumisensa vankilan toimintoihin ja kursseihin, pitkäaikainen avovankilassa eläminen ja työssäkäynti vankilan ulkopuolella.

Hän ei kärsinyt päihdeongelmasta ja hänen riskinsä syyllistyä uudelleen väkivaltarikokseen arvioitiin matalaksi.

Oikeus myös arvioi, että miehen korkea ikä puhui jossain määrin miehen vapauttamisen puolesta. Hän on tällä hetkellä yli 70-vuotias.

Miehellä oli tilillään suhteellisen vähäisiä vankeusajan rikkomuksia, joille oikeus ei antanut merkitsevää painoarvoa. Oikeus päätti, että mies voidaan vapauttaa marraskuussa vuonna 2020, kun hän on ollut vankilassa noin 12 vuotta ja 5 kuukautta.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja