Iivo Niskasen venäläiskilpakumppani paljasti valtaisan harjoituskuormansa – "Ehkä pikkuisen liikaa"

Nyt alkaa hiihtokausi todenteolla – suomalaisten hiihtotähtien odotukset ja todellisuus laitetaan pakettin Mertarannan ja Isometsän johdolla! 13:21
Antero Mertaranta ja Jari Isometsä ennakoivat hiihtokautta MTV Uutiset Livessä.

Venäjän miesten maastohiihtomaajoukkueen tähti Aleksandr Bolshunov ei myönnä vaivanneensa ajatuksiaan maan mahdollisella dopingpannalla.

–  Minun tehtäväni on harjoitella ja kilpailla. Harjoittelen ja valmistaudun kilpailuihin normaalisti. Kukaan ei tiedä, mitä tulevaisuus tuo, Bolshunov kertoi torstaina Rukalla.

Venäjä on ollut suljettuna kansainvälisistä kilpailuista esimerkiksi yleisurheilussa ja Pyeongchangin talviolympialaisissa, mutta puhtaaksi todetut urheilijat ovat saaneet kilpailla neutraalin lipun alla.

Pyeongchangissa Bolshunov saavutti hopeaa 50 kilometrillä, kun Iivo Niskanen voitti. Viime talvena Bolshunov kahmi neljä hopeamitalia MM-Seefeldistä.

Kaksi viikkoa sitten Niskanen kepitti Bolshunovin noin 40 sekunnin erolla Oloksen FIS-kilpailujen kymmenen kilometrin perinteisellä.

–  Tunsin oloni ihan hyväksi, mutta en voinut saavuttaa Iivoa, Bolshunov kertoi.

Rukalla maailmancupin avausviikonloppuna kaksikon välille voidaan odottaa kovaa otatusta lauantaina, jolloin hiihdetään 15 kilometriä perinteisellä.

–  Takana on kovaa treeniä. En odota mitään, enkä tiedä, milloin saan vireen esiin. Saa nähdä, miten kroppa reagoi kovan harjoituskuorman jälkeen.

–  Kolmen viikon aikana olen harjoitellut yhteensä 90 tuntia. Ehkä pikkuisen liikaa, Bolshunov kertoi.  

Iivo Niskanen suorituskyvystään Rukan maailmancup -osakilpailun alla:"Uskon että taistelen kärki kymmenikön sijoituksista" 4:06
Iivo Niskanen suorituskyvystään Rukan maailmancup -osakilpailun alla: "Uskon että taistelen kärkikymmenikön sijoituksista". 

Lue myös:

    Uusimmat