Iivo Niskasen valmentaja Olli Ohtoselle suurta kunniaa – Suomen Valmentajat valitsi vuoden valmentajaksi "yksimielisellä päätöksellä"

Suomen Valmentajat ry on valinnut hiihtotähti Iivo Niskasta valmentavan Olli Ohtosen vuoden valmentajaksi toisen kerran peräkkäin.

Ohtonen luotsasi Niskasen olympiavoittoon Pyeongchangissa 50 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailussa helmikuussa.

Suomen Valmentajien puheenjohtaja Jorma Kemppainen taustoitti Ohtosen valintaa tiedotteessa.

– Ehdolla oli jälleen kerran erinomaisia valmentajia. Kävimme laajan keskustelun, jonka jälkeen oli kuitenkin helppo tehdä yksimielinen päätös Ohtosen nimeämisestä. Olympiavoiton saavuttaminen on Suomessa paitsi harvinainen myös arvokas asia. Tapa, millä paikka korkeimmalla korokkeella saavutettiin, oli ikuisesti mieleen jäävä, Kemppainen sanoi.

– Maastohiihto on vaativa laji. Siinä tarvitaan koko tiimin pitkäkestoista sitoutumista. Valmentajana Ohtonen on urheilijan rinnalla monen asian päällä; fyysisen iskun virittäjänä, taktiikan luojana ja tiukassa paikassa tsempparina, Kemppainen jatkaa.

Ohtosen ja Niskasen yhteistyö alkoi vuonna 2013. Tätä seuranneena vuonna Niskanen nappasi ensimmäisen arvokisavoittonsa, kun hän juhli olympiakultaa Sotshin parisprintissä Sami Jauhojärven kanssa.

Viime vuonna Niskanen voitti maailmanmestaruuden Lahden MM-kisojen 15 kilometrillä. Tuolloin Ohtonen palkittiin vuoden valmentajana sekä Suomen Valmentajien valinnassa että urheilutoimittajien äänestyksessä.

Lue myös:

    Uusimmat