Iivo Niskasen jäi ilman bonuksia – vain kaksi suomalaista selvitti sprinttikarsinnan

Ainoastaan Anne Kyllönen ja Kerttu Niskanen etenivät suomalaisista erävaiheeseen maastohiihdon Tour de Skin vapaan sprinttikilpailussa Sveitsin Lenzerheidessa sunnuntaina. Muun muassa Iivo Niskanen jäi ilman bonussekunteja.  

Ensin hiihdetyssä naisten karsinnassa Kyllönen oli 27:s, ja Niskanen eteni jatkoon viimeiseltä paikalta eli 30. sijalta. Vilma Nissinen (46:s) karsiutui.  

Tour de Skin kokonaiskisan kärkinimistä ulos jäivät Ruotsin Ebba Andersson ja Norjan Ingvild Flugstad Östberg, joka on tottunut menestymään myös sprintissä, mutta on kärsinyt alkukaudella terveyshuolista.   

Miesten puolella Lauri Lepistö (32:s), Perttu Hyvärinen (37:s), Iivo Niskanen (43:s) ja Lari Lehtonen (54:s) jäivät 30 nopeimman ja bonussekuntien ulkopuolelle.

Niskanen oli avauskisan jälkeen kokonais-Tourilla 11:s, mutta nyt tulee takapakkia. Sprintti ei ole Niskasen vahvuusalue, mutta sijoittuminen paikoille 13-30 olisi ollut hänelle optimaalinen suoritus. Tuolloin hän olisi saanut bonussekunteja yhdellä lisävedolla. 

Erävaihe alkaa klo 12.20. 

Lue myös:

    Uusimmat