Iivo Niskanen tunnelmoi juniorien läsnäololla: "Hyvän mielen kisat"

Iivo Niskanen palkitsi Äänekosken SM-hiihtojen yleisön sunnuntaina viikonlopun kolmannella mestaruudellaan. Krista Pärmäkosken tavoin Niskanen oli paras pariviestissä, vapaalla hiihtotavalla ja perinteisen hiihtotavan yhteislähdössä.

–  Näissä kisoissa ei ole enää tulostavoitteita, mutta nämä olivat hyvän mielen kisat, Puijon Hiihtoseuraa edustava Niskanen sanoi.

SM-hiihdot olivat Äänekoskella todellinen yleisömagneetti. Lauantaina väkeä oli mustanaan ladun varressa, ja sunnuntainakin hiihtäjille oli tarjolla kunnon kannustus. Yleisö teki Niskaselle jopa aaltoja tämän ollessa lähtemässä ladulle.

–  On ollut kiva tunnelma, paljon junioreitakin katsomossa, Niskanen kiitti.

Niskanen pääsi sunnuntaina 15 kilometrin ladulle vajaan puolen minuutin etumatkalla. Hän kuvasi taivalta hieman yksinäiseksi, sillä takaa-ajajat eivät ehtineet kantaan eivätkä muut mitalimiehet Ristomatti Hakola ja Juho Mikkonen osuneet edes vastaantulijoiksi. Hakola hiihti hopealle ja Mikkonen pronssille puolitoista minuuttia voittajalle hävinneinä.

–  Tällaisella kelillä täytyy onnistua voitelunkin, Niskanen sanoi ja kiisti, että olisi pitänyt itseään varmana mestarina ennen starttia.

Hakola testasi kiriladun etukäteen

Jämin Jänteen Hakola jatkoi loppukirissä vahvaa sarjaansa kotimaan laduilla ja piti Mikkosen takanaan.

–  Kävin ennen lähtöä testaamassa maalisuoran ladut. Siinä oli yksi latu, joka luisti, Hakola kertasi taktiikkaa, jolla löysi loppukiriin vetävimmän ladun.

Mikkosen lauantain hopea vaihtui pronssiksi, ja hänkin tiesi, että taistelu Hakolaa vastaan ratkeaa vasta loppumatkalla. Isoimman osan matkasta kaksikko hiihti omien sanojensa mukaan mukavaa matkavauhtia.

–  Loppu tultiin ihan rapsakkaasti, Kuhmo Skin Mikkonen tuumasi.

Kärkikolmikko hiihtää myös ensi viikonloppuna Ylitornion SM-kisoissa ja jatkaa vielä kevätlumille. Niskanen kisaa pitkän matkan kisasarjan Ylläs–Levi-kisassa, Mikkonen Lapponia-hiihdoissa ja Hakola joissakin Lapin kisoissa.


Lue myös:

    Uusimmat