Krista Pärmäkoski pelkäsi ajaa SM-paikkakunnalle – "Tuntuu, että puhun ihan mitä sattuu"

Krista Pärmäkoski ja Maaret Pajunoja hiihtivät Ikaalisten Urheilijoille toisen peräkkäisen Suomen mestaruuden pariviestissä Äänekosken SM-hiihdoissa.

Jutun alla torstai-illan Tulosruutu.

Viime vuonna he olivat ykkösiä Vantaalla.

– Hienoa, että onnistuimme. Maaret on ollut minulle paljon apuna suksien kanssa talven mittaan. Oli kiva päästä hänen kanssaan samaan joukkueeseen, mestaruudesta yllättynyt Pärmäkoski sanoi.

Pajunoja on testannut Pärmäkosken suksia joissakin maailmancupeissa ja Seefeldin MM-laduilla. Itävallasta palattua Pajunoja sai harjoiteltua hyvin, mutta viime viikon vatsatauti söi terävyyttä. Edellisestä kisasta oli kolme viikkoa.

– On erilaista voittaa näitä parhaan kaverin kuin jonkun vähän tuntemattomamman joukkuekaverin kanssa, Pajunoja iloitsi kultamitalista.

"Tuntuu, että olen usvassa"

Pärmäkoski pääsi ankkuriosuudelle kolmantena 14 sekuntia Kainuun Hiihtoseuran takana. Kainuu putosi Anita Korvan ankkuroimana kolmanneksi, ja Pärmäkoski ratkaisi mestaruuden loppukirin tasatyönnöllä Hämeenlinnan Hiihtoseuran Laura Monosta vastaan.

Suomen ykköshiihtäjä oli perjantaina vielä aikaerosta vähän sekaisin. Pärmäkoski kertoi, että Kanadan maailmancup-finaalin jälkeen häntä jopa pelotti lähteä ajamaan autolla SM-paikkakunnalle.

– Olen saanut nukuttua, mutta tuntuu, että olen usvassa. Reagointikyky on ollut vähän hukassa, eivätkä ajatukset luista. Tuntuu, että puhun ihan mitä sattuu, kotona vajaat kaksi vuorokautta ennen SM-kisareissua viettänyt Pärmäkoski sanoi.

Alla tuorein Tulosruudun lähetys:

Lue myös:

    Uusimmat