Iivo Niskanen hakee kevätlumille lisähaastetta: "Sinne ei auta lähteä soitellen sotaan"

Iivo Niskanen hakee kevätlumille lisähaastetta, kun hän testaa tasatyöntönsä vahvuutta 70 kilometrin Ylläs–Levi-hiihdossa. Niskanen kokeili Ski Classics -sarjan kilpailua jo viime vuonna, jolloin hän oli viides neljän norjalaisen takana.

–  Kun Suomessa on tällainen hieno kisa, haluan osallistua, jotta siellä olisi myös suomalaisia mukana, Niskanen kertoi voitettuaan triplamestaruuden Äänekosken SM-laduilla.

Niskanen oli sunnuntaina perinteisen hiihtotavan 15 kilometrillä omaa luokkaansa. Hän pääsi matkaan puoli minuuttia takaa-ajajien edelle ja tuli maaliin puolitoista minuuttia ennen Ristomatti Hakolaa ja Juho Mikkosta.

Ensi viikonloppuna Niskanen kilpailee Ylitornion SM-kisoissa ja sen perään vielä pohjoisempana. Huhtikuun 13. päivänä Ylläkseltä Leville hiihdettävä kilpailu on perinteisen hiihtotavan koitos, mutta kärkimiehet lykkivät koko matkan tasatyönnöllä.

–  Sinne ei auta lähteä soitellen sotaan, sillä kaverit ovat kovakuntoisia miehiä myös, Niskanen sanoi.

Hän valmistautuu reissuun huolella myös kaluston osalta. Niskasen mukaan kilpailu on parasta hiihtää perinteisen hiihtotavan suksilla, joiden pohjat "läpihiotaan". Läpihionta tarkoittaa, ettei pohjien pitoaluetta karhenneta.

–  Jos pitoalue on karhennettu, tasatyönnön työntövaiheessa häviää, Niskanen kertoi.

Pitkän matkan kisaan valmistautuessaan Niskanen voi myös jutella hevosasioista. Hän viettää kilpailun aattopäivät viime vuoden tapaan ravihevosia Niskasen kanssa omistavan Kari Lähdekorven mökillä.

–  Viime vuonna se oli mukava reissu. Siellä on keväällä hienot kelit hiihtää, Niskanen tuumasi.

Lue myös:

    Uusimmat