Iivo Niskanen hokenut samaa kuittailua pari vuotta Ristomatti Hakolalle – osoitus jostain suuremmasta

1:52
Videolla Iivo Niskanen avaa odotuksiaan yhdistelmäkilpailuun ja parisprinttiin.

Ristomatti Hakola on onnellinen siitä, että Iivo Niskanen luottaa hänen kykyihinsä. Tavoitteena on palkita luottamus MM-mitalilla.

Hakola sanoi jo ennen kisojen alkua, että hänellä on uransa paras mahdollisuus MM-mitaliin sunnuntaina parisprintissä Niskasen kanssa.

– Kyllä se on elämän paras sauma tähän mennessä, kun saa tuollaisen Savon karhun rinnalle. Sille päälle sattuessaan Iivo on niin hirveä myrkyttäjä, että muillakin on maitohappoa reidessä aika paljon, Hakola kehaisi.

Niskanen on voittanut matkalla olympiakultaa ja MM-pronssia Sami Jauhojärven kanssa. Hän sanoi Lahden MM-kisojen jälkeen Hakolalle, että ”laita itsesi kuntoon, niin voitetaan Seefeldissä parisprintin kultaa”.

– Sitä se on hokenut viimeisen pari vuotta, Hakola naurahti.

– Hyvältähän se on tuntunut, että kaverilta on löytynyt sen verran luottoa, että hän on luottanut siihen, että meikäläinenkin pystyisi hiihtämään niin lujaa, että Savon karhu ottaa minut samaan joukkueeseen.

”Kiittelen kun Iivo tulee viisi sekuntia keulassa”

Niskanen heitti Lahden maailmancupin kolmossijan jälkeen, että Hakola ”mahtaa kiitellä”, jos hän hiihtää ennen MM-parisprinttiä 30 kilometrin yhdistelmäkisan lauantaina. Ja niinhän siinä kävi. Lupia ei Hakolalta tarvinnut kysellä.

– On se niin kova äijä, että voisi hiihtää vaikka 50 kilometriä alle ja hiihtää seuraavana päivänä kovaa. Tämä on yksilölaji, annan jokaiseen ratkaisuun suostumuksen, Suomen todennäköinen ankkuri Hakola sanoi.

– Kyllä minä luulen, että kun hän tulee viisi sekuntia keulassa (vaihtoon), niin sitten kiittelen, hän vitsaili.

Vaikka mitali on tavoitteena, helppoa se ei ole. Norjalla on kivenkova joukkue, samoin Venäjällä, Ruotsilla ja Italialla. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja