Iivo Niskanen harmitteli maailmancup-avaustaan: "Jaksamista on, mutta ei suorituskykyä"

Iivo Niskanen: Odotin parempaa, vaikka ennakko-odotuksetkaan eivät olleet kovat 1:48

Iivo Niskanen sijoittui hiihdon maailmancupin avausmatkallaan 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailuissa seitsemänneksi. Suomalainen ei ollut tyytyväinen hiihtoonsa, vaikka ennakko-odotuksetkaan eivät olleet korkeat. 

Videolla Iivo Niskasen haastattelu.

Niskanen jäi lopulta kärjestä 43,6 sekuntia. 

– Ihan sellainen kohtuullinen, tiedän kuitenkin, mitä se voi olla parhaimmillaan, eikä se tänään ollut sitä. Odotin itse parempaa, vaikka ennakko-odotukset eivät olleet niin luottavaiset, Niskanen kertoi MTV Sportille. 

– Ei ollut sitä parasta herkkyyttä, että olisi voinut hiihtää kovaa vauhtia. Jaksamista on, mutta ei suorituskykyä, Niskanen jatkoi.

Suomalaishiihtäjä on juhlinut voittoa Rukalla kahdesti, vuosina 2014 ja 2016. Viime vuoden kilpailussa Niskanen oli kolmas. Häntä harmitti se, ettei pystynyt antamaan parastaan kotiyleisön edessä.

– Olen pystynyt voittamaan näitä kisoja, niin totta kai sitä aina tavoittelee parasta. Näille sijoituksille pitää kuitenkin hiihtää. Ei voi pitää itsestäänselvyytenä, että aina voittaa. Perustaso on hyvä, niin tästä on helppo lähteä rakentamaan, Niskanen päätti.

Hiihdon maailmancup jatkuu ensi viikonloppuna Norjan Lillehammerissa.

Alla olevilla videoilla suomalaishiihtäjien kommentteja 15 kilometrin kisasta, sekä valmennuksen ajatukset avausviikonlopusta.

Matti Heikkinen: Huono suoritus 0:38

Matti Haavistolle jäi kaksijakoiset tunnelmat kauden avausviikonlopusta 3:20

Ristomatti Hakola: Odotin enemmän peesiä, mutta ei osunut kohdalle 1:17


Lue myös:

    Uusimmat