IIHF: Kolme pelaajaa kärysi dopingista – kokaiinin käytöstä pitkiä pelikieltoja

2:06
Videolla Tulosruudun tuorein lähetys.

Kansainvälinen jääkiekkoliitto on jakanut yhteensä kolme dopingpannaa. Liitto kertoi Michael Buddin, Kirill Djuakovin ja Vladislav Nikiforovin dopingrikkeistä.

30-vuotias kanadalaishyökkääjä Budd sai 24 kuukauden eli kahden vuoden kilpailukiellon annettuaan positiivisen dopingnäytteen Saksan kolmannen tason Oberliigassa syksyllä 2017. Näyte sisälsi kokaiinia, joka on kansainvälisen antidopingkunnan WADA:n kiellettyjen aineiden listalla.

Budd jatkoi kuitenkin pelaamista, koska hän oletti, että panna koskee vain hänen ammattilaispelaajauraansa. IIHF asetti hänet väliaikaiseen pelikieltoon joulukuussa 2019.

Uusi panna on voimassa tästä kaksi vuotta eteenpäin.

KHL-seura Admiral Vladivostokin puolustaja Kirill Djuakov, 26, sai 15 kuukauden dopingtuomion niin ikään kokaiinikäryn seurauksena. Djuakov antoi näytteen marraskuussa 2019. Hän oli väliaikaisessa pelikiellossa 9. joulukuuta lähtien.

Pelaajan kertomuksen mukaan kiellettyjen aineiden käyttö tapahtui kilpailutoiminnan ulkopuolella. IIHF katsoi, ettei Djuakov saanut merkittävää etua aineen käytöstä, minkä myötä liitto määritti hänelle 15 kuukauden pelikiellon.

Ainoa ei-kokaiiniin liittyvä pelikielto määrättiin 19-vuotiaalle kazakstanilaispuolustajalle Vladislav Nikiforoville. 

Nikiforov antoi Kazakstanin alle 20-vuotiaiden maajoukkuetapahtuman yhteydessä näytteen, joka sisälsi meldoniumia. Kyseinen aine on WADA:n kieltolistalla.

Nikiforovin mukaan hänelle oli määrätty viime kesänä hoito, joka sisälsi meldoniumia. Hän ei kuitenkaan paljastanut olevansa jääkiekkoilija, minkä myötä hoitohenkilökunta ei ottanut huomioon WADA:n kiellettyjen aineiden listaa. 

Tästä seuraus oli 15 kuukauden pelikielto, joka on voimassa vuoden 8. helmikuuta 2021 asti.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja