Käry kävi jälkijättöisesti – venäläismestareita jäi kiinni

Kymmenen yllättävää ainetta, jotka voivat poikia sinulle dopingrikkeen 1:00
Kymmenen yllättävää ainetta, jotka voivat poikia sinulle dopingrikkeen.

Venäläiset painijat Elena Vostrikova, Darja Leksina ja Aleksei Shtshekov ovat jääneet jälkikäteen kiinni kielletyn aineen furosemidin käytöstä vuonna 2012. Kansainvälinen testausvirasto ITA on määrännyt kolmikon kilpailukieltoihin, kertoo uutistoimisto Tass.

Vostrikova ja Leksina ovat saaneet vuoden kilpailukiellon, joka on voimassa 1.3.2023 saakka, Shtshekov puolestaan kahden vuoden pannan, joka ulottuu 1.3.2024 saakka.

Furosemidi, josta kolmikko jäi kiinni, on nesteenpoistoaine, jota käytetään myös peiteaineena peittämään muiden kiellettyjen aineiden käyttöä.

ITA kertoi aiemmin, että Moskovan antidopinglaboratoriolta saadussa datassa oli viitteitä, että Vostrikovan, Leksinan ja Shtshekovin näytteet sisälsivät furosemidia vuonna 2012. Tutkintaa olivat toteuttaneet Maailman antidopingtoimisto Wada ja professori Richard McLaren.

Vostrikova on vapaapainin kaksinkertainen Venäjän mestari, maailmancupin hopeamitalisti vuodelta 2014 ja kadettien eli juniorien Euroopan mestari vuodelta 2006. Leksina on myös voittanut Venäjän mestaruuden.

Lue myös:

    Uusimmat