Mainos

Ihmisoikeusjärjestö haastaa asetehtaat USA:ssa

Yhdysvaltain suurin ihmisoikeusjärjestö NAACP (National Association for the Advancement of Colored People) haastaa amerikkalaisen aseteollisuuden oikeuteen. Haaste koskee asetehtaita, jakelijoita sekä aseiden viejiä.

Oikeusjutun tavoitteena on saada aikaan tiukennuksia aseiden myyntiin ja markkinointiin. Järjestö ei aio vaatia aseteollisuudelta varsinaisia vahingonkorvauksia. NAACP päätti haasteesta järjestön 90-vuotiskokouksessa eilen, ja varsinainen syyte nostetaan New Yorkissa ehkä jo viikon sisällä.

Monet Yhdysvaltain kaupungit, muun muassa New Orleans, Chicago, Cleveland ja Boston, ovat jo aiemmin haastaneet maan aseteollisuuden oikeuteen, tavoitteenaan vähentää väkivaltaa kaduilla ja kouluissa. Viimeaikaisten tutkimusten mukaan rikoksissa käytetyistä aseista melkoinen osa on hankittu laittomasti. Erityisesti nuoret ovat pystyneet hankkimaan aseita luvallisilta aseiden myyjiltä erilaisten välikäsien avulla.

Yhdysvalloissa on viime aikoina kiistelty kiivaasti aseiden ostorajoituksista ja ostajien taustojen tarkastamisesta. Varsinkin kevään mittaan tapahtuneet kouluampumiset ovat saaneet monet järjestöt vaatimaan tiukennuksia aselakeihin.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.