Ihmiskauppaepäily siivousyrityksessä – työntekijöitä huijattiin oleskeluluvalla ja jätettiin palkatta

Helsingin poliisilaitos kertoo epäilevänsä, että kaksi ulkomaalaista siivousalan yrittäjää työllistivät useita ulkomaalisia henkilöitä jättäen osan palkoista maksamatta.

Työllistetyt henkilöt työskentelivät yrityksessä lyhyimmillään vajaan kahden kuukauden ajan, pisimmillään kaksi vuotta.

– Asianomistajien mukaan työnantaja lupasi heille maksua vastaan oleskeluluvan. Hänen epäillään myös käyttäytyneen aggressiivisesti työntekijöitä kohtaan ja vähentäneen heidän työtuntejaan. Hän myös uhkasi osalle asianomistajista, että nämä eivät saisi oleskelulupaa tai menettäisivät sen, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Nils Majewski.

Työntekijät antoivat puhelimen maksuksi oleskeluluvasta

Poliisin mukaan osa asianomistajista oli maksanut työnantajalle oleskeluluvan saamiseksi jopa 2500 euroa. Osa oli antanut puhelimensa maksuksi.

– Usea asianomistaja joutui maksamaan osan palkastaan käteisellä takaisin työnantajalle. Poliisi myös epäilee, että joissakin tapauksissa työnantaja ei maksanut ylitöistä ja viikonlopputöistä palkkaa, sanoo tutkinnanjohtaja Majewski.

Majewski kertoo MTV Uutisille, että epäily poliisille tuli rikosuhripäivystyksen kautta.

Poliisin mukaan siivoyritys lopetti liiketoimintansa konkurssiin, ja rikoskokonaisuus siirtyy syyteharkintaan tammikuun aikana. 

Yhä useampi ihmiskaupan uhri hakee apua 6:39
Katso myös: Migrin ylitarkastaja Terhi Tafari kertoo, millaisia ihmiskauppatapauksia Suomessa on tullut ilmi

Lue myös:

    Uusimmat