Mainos

"Ihmiset kaipaavat helppoja lemmikkejä" – yksi pienlemmikki Suomen suosituin vuodesta toiseen

Jopa kolmasosalla suomalaisista on kotonaan lemmikkieläin. Pienlemmikkieläimistä suosituimman eläimen titteliä kantaa helppohoitoinen hamsteri. 

Pienlemmikit ovat kasvattaneet suosiotaan tasaisesti viime vuosina. Pieniin kaupunkiasuntoihin ei välttämättä haluta ottaa ulkoilua tarvitsee koiraa, jolloin pienlemmikki, kuten marsu, hamsteri tai kaniini on oiva vaihtoehto.

Pienet lemmikit ovat melko helppohoitoisia ja sopivat hyvin myös lapsiperheisiin. Nämä kaksi asiaa ovatkin suurimmat syyt pienlemmikkien kasvaneeseen suosioon.

Hamsteri sopii hyvin ensimmäiseksi lemmikiksi

Eläinkauppa Wuppetsista kerrotaan, että hamsteri on jo pitkään ollut kaikkein suosituin pienlemmikki. Havaintojen mukaan viime aikoina mikään tietty lemmikki ei ole noussut muita suositummaksi. Myöskään yleisesti lemmikkien hankinnassa ei ole tapahtunut viime aikoina suuria muutoksia.

– Jos lehdessä on juttua eläimestä tai jos telkkarissa on näkynyt tietty eläin, suosio voi nousta hetkellisesti, mutta isommassa mittakaavassa melko tasaisena on pysynyt, Wuppetsin myyjä kertoo.

Samaa mieltä ollaan myös kuopiolaisessa Pieni Eläinkauppa –liikkeessä.

– Meillä suosituimpia pienlemmikkejä ovat hamsterit, syyrianhamsteri eli kultahamsteri ja venäjänkääpiöhamsteri talvikko. Hamsterit ovat pieniä persoonallisuuksia, jotka tottuvat hyvin käsittelyyn. Ne sopivat myös ensimmäiseksi omaksi lemmikiksi helpon hoidettavuutensa puolesta, Minerva Anttila kertoo.

Kaikille lemmikeille löytyy oma kannattajakuntansa

Tilastokeskuksen viimeisimmän selvityksen mukaan 30 prosentilla kotitalouksista on jokin lemmikkieläin. Kissojen ja koirien jälkeen suosituimpia lemmikkejä ovat akvaariokala, kaniini, poni ja hamsteri.

Helsinkiläisestä Keskustan Eläinkaupasta kerrotaan, että kaikille lemmikeille löytyy oma kannattajakuntansa. 

– Ihmiset kaipaavat helppoja lemmikkejä, joten siinä mielessä hamsterit ovat kyllä suosittuja. Jos puhutaan perinteisistä lemmikeiksi jalostetuista jyrsijöistä ja kaneista, niin niiden suosio on ollut aina melko tasaista, Keskustan Eläinkaupasta kerrotaan.

Trendistä tai suosiosta ei sen sijaan voida lemmikkien kohdalla puhua, sillä päätös lemmikin hankinnasta tulisi aina harkita tarkkaan omaan elämäntilanteeseen sopivaksi.

– Lemmikit otetaan vanhemmille ja piste. Lapset voivat haluta undulaattia ja ensi viikolla marsua. Olennaista on se, mistä vanhemmat ovat kiinnostuneita. Jos mennään täysin lapsen ehdoilla, voi käydä niin, että parin kuukauden päästä ketään ei kiinnosta.

Ympäristön sijaan lemmikkiä harkitsevan tulisikin keskittyä siihen, että perusasiat ovat kunnossa ja lemmikki sopii omaan elämäntilanteeseen.

Video: Muistathan, ettei lemmikki sovi lahjaksi?

0:50

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.