Kommentti: Anton Lundellin hämmästyttävä piirre kantaa Pekingiin asti – Aleksander Barkoville esitetty kysymys tiivisti kaiken

3:45
Anton Lundell iski NHL-uran avausmaalin upealla tavalla – myös Aleksander Barkov pisteille Tampa Bay -voitossa.

HIFK-kasvatti Anton Lundell, 20, on tullut ryminällä sisään NHL-maailmaan. Hän loisti voittopelissä mestarijoukkue Tampa Bay Lightningia vastaan. MTV Urheilun Marko Leppänen on tarjoamassa hänelle lippua Pekingin olympiakoneeseen. 

Pääkuvan videolla kuvaa Anton Lundellin NHL-avausmaalista sekä muutenkin väkevästä illasta hallitsevaa mestaria Tampa Bay Lightningia vastaan.

Anton Lundell pelasi ensimmäisen SM-liigaottelun 16-vuotiaana HIFK:n paidassa. Ei mitään ongelmaa. 

Hän murtautui 19-vuotiaana kevään MM-kisoihin. Homma hallussa, hän oli Suomen johtavia pelaajia. 

Aika siirtyä NHL-tasolle 20-vuotiaana. 

Lundell ottaa paikan kokoonpanosta ja on kentän paras pelaaja, kun Panthers painaa kaksinkertaisen Stanley Cupin voittajan Tampa Bay Lightningin muniaan myöten floridalaiseen rämeeseen.

Jos jossain pelattaisiin planeettojen välistä jääkiekkoturnausta, Lundell ottaisi paikan paikan kokoopanosta, tarkkailisi hetken ja alkaisi työstää.  

Juttu jatkuu kuvan alla.

Lundellin suoritus Lightningia vastaan perusteli perin juurin, minkä takia hänestä on kohistu niin paljon. 

Lundell teki tehot 1+1 ja hoiti velvoitteet hienosti puolustustehtävissä. Eikä se ole helppo tehtävä raskaaseen sarjaan kuuluvaa Lightningia vastaan. 

HIFK:n kasvatti on saanut selkeästi valmennuksen luottamuksen jo alkukaudesta. Hän sai vastuuta jopa kolmannessa erässä tärkeissä oman pään aloituksissa. 

Kun tuli paikka hyökätä, hän hyökkäsi. Lundell karkasi alivoimalla ylivoimahyökkäykseen ja ja petasi Carter Verhaeghelle avopaikan.

Floridan kapteeni Aleksander Barkov kertoi Ylen haastattelussa kesäisestä puhelustaan Lundellin kanssa. Nuorukainen oli käytännön asioista tiedustelemisen lisäksi kysellyt, että mikä on Panthersin pelitapa. 

Jopa kiekkofriikki Barkov oli hämmästynyt kysymyksestä ja joutunut miettimään itsekin hetken vastausta. 

Lundellissa on sikäli paljon samanlaista varhaiskypsyyttä kuin nuoressa Sebastian Ahossa. Hän on kiinnostunut jokaisesta pelin pienestä yksityiskohdasta, ja Pentium-tason kiekkotietokone jauhaa koko ajan.

Lundell on matkalla samaan harvinaiseen kastiin, johon kuuluvat esimerkiksi Aho, Barkov ja Patrik Laine. He pystyivät sopeutumaan nopeasti nuorina tulokkaina kovaan NHL-rytmiin. 

Lundellin kypsät otteet nostavat esiin kysymyksen hänen asemastaan Suomen olympiajoukkueessa. 

Aho ja Barkov on naulittu keskikaistalle, mutta Lundell taistelee kolmannen ja neljännen sentterin paikasta.

Kuten MM-kisat osoittivat, hänet voi panna yhtä hyvin laiturin tontille. Lundellin erityistaidot tuleva kuitenkin paremmin esiin keskellä. Jos hän pystyy painimaan oman pään kamppailuissa NHL:n laatujoukkueen senttereitä vastaan, hän voi tehdä sen parhaiden maajoukkuekarkeloissakin. 

Sentterin tontille ovat tarjolla muiden muassa Mikael Granlund, Roope Hintz, Jesperi Kotkaniemi ja Erik Haula, joista jokainen heistä pystyy tasokkaaseen peliin laidallakin. 

Helmikuussa pidettäviin kisoihin on vielä aikaa. Lundell ehtii kouliintua sinä aikana vielä lisää maailman tasokkaimpaan jääkiekkoon. 

Ja jos venymisrekordi jatkuu nähdyn kaltaisella, hän ottaa Pekingissäkin tilanteen haltuun. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja