Mainos

Ihalainen MTV3:lle: Suomen hoidettava nyt kotiläksyt hyvin

Työministeri Lauri Ihalainen toivoo malttia raamiratkaisua ja sen sopimisen venymistä koskevissa lausunnoissa. Esimerkiksi Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder moittii Auto- ja kuljetusalan AKT:n neuvottelujen venymistä "moraalittomaksi ja vastuuttomaksi".

– Nyt kannattaisi varoa ylisanoja. Kaikki kyllä tiedostavat ratkaisun tärkeyden. Tämän tyyppiset juttelut eivät varmasti edesauta neuvotteluita, joten malttia toivoisin puheissa toisen keskusjärjestön jäsenliittoa kohtaan, Ihalainen sanoo MTV3 Uutisissa.

Hän huomauttaa myös, että kyse ei ole vain AKT:sta - on siellä työnantajapuolikin neuvottelemassa.

– Raamiratkaisu sinänsä on erittäin merkittävä ja sen sisältö on erittäin hyvä. Se istuu tähän taloustilanteeseen erittäin hyvin. Euroopan talouden epävakaus on suurta, ja pelkään, että se on pikemminkin kasvamassa kuin häipymässä, Ihalainen.

– Näissä tilanteissa pitää miettiä, mikä on meidän suomalaisten omissa käsissä. Se on budjetti- ja finanssipolitiikka ja työmarkkinapolitiikka.

Ihalainen korostaa sitä, että Suomessa kotiläksyt hoidetaan hyvin.

– Hoidetaan omat asiat kuntoon ja luodaan ennustettavuutta ja vakautta tuova työmarkkinaratkaisu, joka myös lisää työllisyyttä.

Raamisopimuksen syntyminen on kuitenkin lykkääntynyt, kun työmarkkinajohtajat odottavat yhä auto- ja kuljetusalan mukaantuloa. Hallitus on varautunut käsittelemään raamisopimusta maanantaina valtioneuvoston ylimääräisessä istunnossa.

– Toivomus on se, että neuvottelut ahtaus- ja kumipyöräalalla jatkuvat välittömästi ja ratkaisut syntyvät pian. Tarkoitus ei ole, että neuvotteluja venytellään maanantaihin saakka, Ihalainen sanoo.

– Vaikka yli 90 prosenttia palkansaajista on jo tämän raamisopimuksen piirissä, näiden alojen mukanaolo on tärkeää.

Katso työministeri Lauri Ihalaisen studiohaastattelu (Seitsemän uutiset 25.11.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.