Iha Just Imus -tubettajakolmikko kokee suosionsa salaisuudeksi ryhmädynamiikkansa – "Nuorena tuskin olisimme olleet kavereita"

Faija tubettaa Possessa – mukana tubettajat Iha Just Imus 2:28
Iha Just Imus -tubettajat esiintyivät Putouksessa 18. helmikuuta – katso videolta, mikä saa Joonatan Väisäsen sylkemään ämpäriin!

Iha Just Imus -tubettajat ovat oululaisia, jotka tekevät videoita kuin heitä ei kiinnostaisi tippaakaan, että kaikki näkevät ne.

Iha Just Imus -kolmikko kuvaa huumoripitoisia videoita YouTube-kanavalleen. Videoilla esiintyvät Olli Litmanen, 24, ja Konsta Saajanto, 25, ja pääosin kameran takana häärii Joonatan Väisänen, 25. Kanavan nimi sai alkunsa, kun Justimusfilms-videoryhmä oli juuri jäänyt tauolle ja kolmikko halusi korvata sen jotenkin.

– Varastimme hyvän idean. Helpompi pyytää anteeksi kuin lupa, Olli naureskeli MTV Uutisille Putouksen kulisseissa 18. helmikuuta.

Konsta ja Olli ovat tavanneet Discordissa, joka on videopeliyhteisöille suunniteltu pikaviestintäsovellus. Olli hyppäsi Konstan videoille aikoinaan mukaan ja Konsta ehdotti, että he tekisivät yhteisen Youtube-kanavan. Kanava oli noin vuoden vanha, kun kaksikko soitti Joonatanille ja kysyi häntä mukaan.

– Kun yksi Suomen isoimmista tubettajista kysyy tällaista, niin olet tyhmä, jos et lähde siihen mukaan, Olli selvensi.

Konsta ja Olli ovat testanneet videoillaan muun muassa oudoimpia, japanilaisia karkkeja, soitelleet yrityksiin kuulosuojaimet korvillaan ja ostaneet silmät sidottuina kaiken, mihin koskevat. Ideat videoihin syntyvät tavalliseen tapaan alas istumalla tai vaikka suihkussa. Ideat voivat tulla myös katsojilta, muilta tubettajilta tai ulkomailta.

"Kombinaatiomme on uniikki"

Iha Just Imus -kanavalla on YouTube-seuraajia noin 330 tuhatta ja Instagram-seuraajia noin 87 600. Kolmikko arvelee suosionsa salaisuudeksi heidän ryhmädynamiikkaansa.

– Olemme niin erilaisia ihmisiä keskenämme, ja se taas kolahtaa erilaisiin ihmisiin. Olemme tulleet landelta isoihin valoihin, Olli kertoi.

– Kombinaatiomme on uniikki, ja ihmiset tykkäävät oululaisuudestamme. Olemme kuin meitä ei kiinnostaisi tippaakaan, että kaikki näkevät tämän. Emme hae kaunista ja asiallista kuvaa, vaan olemme niin lapsellisia, tyhmiä ja ilkeitä toisillemme kuin olisimme oikeastikin, Joonatan kertoi.

Konsta viettää todella paljon aikaansa kotona ja pelaa videopelejä. Olli taas on porukan henkseleidenpaukuttelija.

– Jos ajattelee nuoruutta, niin Konsta ja minä tuskin olisimme olleet ikinä kavereita. Jaamme kuitenkin samanlaisen kunnianhimon ja työmoraalin, Olli kertoi.

Joonatan katsoo jokaiset kuvaukset läpi ja seuraa, mitä videoilla tapahtuu.

– Se toimii hyvin, koska pojat täydentävät toisiaan. Jos videolla on jokin kohta, johon kumpikaan heistä ei keksi oikeaa läppää, niin siinä kohtaa minä hyppään mukaan, Joonatan kertoi.

Matka Kap Verden saarelle avasi Ollin silmät

Kolmikko voitti vuonna 2021 Vuoden viihdekanava -palkinnon Creator Awards -vaikuttajagaalassa. Lisäksi vuonna 2022 he pokkasivat Tubeconissa Vuoden viihdekanavan palkinnon. Tapahtumassa kohtaavat sekä tubettajat että heidän faninsa.

Konsta on tehnyt videoita yläasteelta asti. Olli on ennen videotyötään tiskannut ravintoloissa ja Joonatan on tehnyt rap-musiikkia, ja tekee edelleen, nimellä Jokrates. Hän on myös aiemmin luonut pakopelejä ja pelailee niitä nykyisin ulkomailla.

– Parin kuukauden päästä on tiedossa Pariisin reissu. Netistä löytyy lista 25 parhaimmasta pakopelistä maailmalla. Pariisissa oli niistä pari. Pakopeleissä on ulkomailla isommat budjetit, joten siellä on erilaiset pelit kuin Suomessa, Joonatan kertoi.

Olli teki viime vuonna viikon reissun Kap Verdelle Salin saarelle, joka tuli matkan aikana hyvin tutuksi. Matka oli all-inclusive-tyyppinen, jollaisella hän ei ole koskaan aiemmin ollut.

– En mene uudestaan, ei ole minun juttuni. Tykkään mieluummin seikkailla. Kylään tutustuminen avasi kuitenkin silmiäni: siellä on hienot resortit ja kivenheiton päässä on karua köyhyyttä. Sattui sellainen tilanne, että kävelin rannalla ja kaksi pientä poikaa tuli kerjäämään rahaa. Annoin kolikoita, jotka olivat arvoltaan noin 10 senttiä Suomen rahassa. Jätkät alkoivat töniä toisiaan ja ottamaan kolikoita toistensa käsistä, Olli kertoi mieleenpainuvasta kohtaamisestaan.

Lue myös:

    Uusimmat