Iäkkäämpien ajoneuvojen katsastusväleihin muutoksia tästä päivästä alkaen

Mitä auton katsastuksessa tapahtuu? 16:01
Veimme Mitsubishin leimalle ja selvitimme, mitä auton katsastuksessa oikeasti tapahtuu.

Traficom tiedotti torstaina muutoksista iäkkäämpien ajoneuvojen katsastuksiin. Muutokset astuvat voimaan heti seuraavan katsastuksen myötä.

Yli 40 vuotta vanha ajoneuvo saa tänä vuonna pidemmän katsastusvälin 14.5.2020 tai sen jälkeen hyväksytystä katsastuksesta, mikäli ajoneuvon käyttöönottovuosi on 1979 tai aiempi, eikä ajoneuvo ole käytössä luvanvaraisessa henkilö- tai tavaraliikenteessä.

Yksityiskäytössä olevien yli 40 vuotta vanhojen autojen ja nelipyörien katsastusaikaväli on jatkossa kaksi vuotta. Tämän lisäksi yksityiskäytössä oleviin museoajoneuvoihin sovelletaan jatkossa yhtenäistä neljän vuoden rullaavaa katsastusväliä.

Muutokset astuvat voimaan heti, eli käytännössä ne koskettavat omaa ajoneuvoa sen jälkeen, kun se on seuraavan kerran katsastettu.

Kaikki luvanvaraisessa henkilö- tai tavaraliikenteessä olevat museoajoneuvot, O2-luokan perävaunuja lukuun ottamatta, on jatkossa katsastettava kerran vuodessa. Aiemmin esimerkiksi museotaksit tuli katsastaa kesäkuun loppuun mennessä kahden tai neljän vuoden välein riippuen käyttöönottovuodesta.

O2-luokan perävaunut katsastetaan edelleen kahden vuoden välein, mutta niiden myöhässä suoritettua katsastusta ei enää merkitä vastaamaan edellisen vuoden katsastusta.

Tarkemmat tiedot muutoksen vaikutuksista oman ajoneuvosi katsastukseen löydät Traficomin verkkosivuilta.

Lähde: Traficom

Lue myös:

    Uusimmat