Mainos

Iäkäs mies käytti pientä sukulaistyttöään hyväksi – toivoi lyhyempää tuomiota, jotta vaimo selviäisi lumenluonnista

Itä-Suomen hovioikeus ei muuttanut tuomiota tapauksessa, jossa iäkäs mies oli käyttänyt biologisia sukulaisiaan hyväksi vuosien ajan.

Mies tunnusti, että oli vuosina 2011–2013 käyttänyt Itä-Suomessa biologista sukulaistaan hyväksi työntämällä sormensa tämän emättimeen. Hän oli myös nuollut sukuelintä ja kourinut aluetta vaatteiden päältä. Uhri oli tekoaikaan 6–8-vuotias, mies taas yli 60-vuotias.

Mies oli kieltänyt uhria kertomasta teosta muille. Uhri myös tunsi mieheen erityistä luottamusta, minkä oikeus katsoi perusteeksi ankaroittaa tuomiota.

– Rikos on ollut lapsen iän ja kehitystason vuoksi omiaan aiheuttamaan erityistä vahinkoa, oikeus katsoi.

Toisessa rikoksessa mies oli vuosina 2013–2015 käyttänyt toista biologista sukulaistaan hyväksi läpsimällä lasta takapuolelle ja koskettelemalla sukupuolielimen aluetta käsin ja liikutelleen sormiaan alueella vaatteiden päällä.

Vaati lyhyempää tuomiota, jotta lumenluonti ja polttopuiden teko sujuisi

Mies oli vaatinut rangaistustaan kohtuullistettavaksi korkean ikänsä, heikon terveydentilansa ja sen perusteella, että omakotitalokiinteistön lumenluonti ja polttopuiden teko tuottavat hänen vaimolleen ylivoimaisia vaikeuksia.

Käräjäoikeus ei katsonut miehen 67-vuoden ikää, tälle odotettavissa olevia kirurgisia toimenpiteitä tai tämän vaimolle koituvia taloudellisia haasteita seikoiksi, joiden perusteella rangaistusta olisi pitänyt lieventää.

Mies sai käräjäoikeudessa 2 vuoden 2 kuukauden tuomion törkeästä ja perusmuotoisesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Hänet määrättiin lisäksi maksamaan korvauksia toiselle uhrille 5000 euroa tilapäisestä haitasta ja 15 000 euroa kärsimyksestä. Toiselle uhrille korvattavaksi tuli 3500 euroa.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja