Hyviä uutisia eläinmaailmasta: Tutkijat löysivät 157 uutta lajia!

0:27
Tutkijat löysivät yli 150 lajia viime vuonna Kaakkois-Aasiassa.

Tutkijat löysivät Mekong-joen alueelta Kaakkois-Aasiasta 157 uutta lajia vuonna 2017. Asiasta kertoo luonnonsuojelujärjestö WWF.

Video: Tällaisia lajeja tutkijat löysivät Kaakkois-Aasiasta.

Mekong virtaa Kambodzan, Laosin, Myanmarin, Thaimaan ja Vietnamin läpi. Tuolta alueelta löytyi yhteensä kolme uutta nisäkäs-, 14 sammakkoeläin-, 23 kala-, 26 matelija- ja 91 kasvilajia.

Tutkijat ovat löytäneet 20 vuoden aikana alueelta jopa 2681 lajia, WWF kertoo.

Populaatiot pienentyneet keskimäärin 60 prosenttia 40 vuodessa

Järjestö muistuttaa, että vaikka uusia lajeja löytyy, jää todennäköisesti moni laji löytymättä ennen kuin ne ovat hävinneet kokonaan.

WWF:n Living Planet -raportti kertoo, että selkärankaisten populaatiot ovat pienentyneet keskimäärin 60 prosenttia reilussa 40 vuodessa.

– Esimerkiksi Mekongin alueelta joka vuosi löytyvät uudet lajit kertovat, että saatamme menettää lajeja pysyvästi jo ennen kuin ne edes löydetään, sillä maailman metsät ja muut elinympäristöt katoavat hälyttävää tahtia, WWF Suomen Kansainvälisen kehityksen asiantuntija Aleksi Heiskanen kuvailee tiedotteessa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja