Mainos

Hyväuskoiset suomalaiset ihanteellisia kohteita – Yle: Näin nykyaikaiset maantierosvot toimivat

Luottamuksen herättäminen on maantierosvojen tämän hetken ase numero yksi ympäri Eurooppaa, kertoo Yle. He esiintyvät usein poliiseina tai tiepalvelumiehinä.

Tyypillisimmillään kohtaaminen maantierosvon kanssa tapahtuu eteläeurooppalaisella maantiellä, jossa turistin matkailuautosta puhkeaa yllättäen rengas.

Kun auto on pysäytetty pientareelle, paikalle saapuu hyvin nopeasti poliiseilta tai tiepalvelumiehiltä vaikuttavia auttajia. He auttavat vaihtamaan hajonneen renkaan, eivätkä välttämättä halua edes korvausta. Turisti jatkaa matkaa tajuamatta, että hänen autostaan on viety tavaraa.

Rikollisten tiedetään hyödyntävän myös häiriölähettimiä, joilla he voivat estää esimerkiksi tiepalvelunumeroon soittamisen. Kun turisti ei saakaan yhteyttä palvelukeskukseen, tuntuu paikalle sattunut tiepalvelumies lahjalta taivaasta.

Renkaan puhkeaminen liittyykin Ylen mukaan moneen maantierosvotapaukseen. Ei ole poikkeuksellista, että rengas on puhkottu esimerkiksi perheen pitäessä taukoa huoltoasemalla.

Bandiitit saattavat myös pukeutua poliiseiksi ja pysäyttää autoilijoita ylinopeuteen vedoten. Kun kuljettaja on ojentamassa ajokorttiaan poliisiksi naamioituneelle rikolliselle, varas vie koko lompakon ja hyppää vieressä odottavaan autoon.

Ylen mukaan Euroopassa on ollut myös tapauksia, joissa valepoliisi pyytää kuljettajaa katsomaan esimerkiksi rikkinäistä takavaloa, lyö tätä vatsaan ja vie autosta arvotavarat silmänräpäyksessä.

Keskusrikospoliisi kertoo Ylelle, että suomalaiset ovat hyviä kohteita maantierosvoukselle, koska me emme ole tottuneet varkauksiin. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.