Hyvästit kiireisille päiville – kokeile näitä vinkkejä!

Kiireinen elämä tuntuu vaivaavan lähes jokaista. Päivästä saa kuitenkin miellyttävämmän viidellä pienellä kikalla.

Päivät tuntuvat täyttyvän tapaamisista tai muista hoidettavana olevista asioista. Lisää päivääsi muutama tekijä ja nämä tapaamiset luonnistuvat takuulla helpommin.

Aamupala

Iltaisin kannattaa jo valmiiksi päättää, mitä aamulla suuhunsa laittaa, jotta siihen ei tarvitse kuluttaa enemmän aikaa aamulla. Osta kauppareissulla riittävästi erilaisia vaihtoehtoja, jotta joka aamu on jotain syötävää. Suosi kuitenkin terveellisiä vaihtoehtoja, kuten puuroa tai jogurttia.

Nauti kahvistasi

Yleensä ihmiset yrittävät juoda kahvinsa mahdollisimman nopeasti, jotta saavat piristävät vaikutukset käyttöönsä. Aivot pääsevät kuitenkin nautiskelemaan tilanteesta enemmän, jos haistelet kahvia ja arvostat sen vivahteikasta makua. Älä yritä suoriutua tästä hetkestä nopeasti vaan nautiskele siitä täysin siemauksin.

Kuuntele

Monesti ihmiset kysyvät työkavereiltaan tai ystäviltään mitä heille kuuluu, mutta eivät välttämättä tosissaan kuuntele vastausta. Kuuntele jatkossa vastaus ja reagoi siihen tarvittavalla lämmöllä tai ymmärryksellä. Toisia kuuntelemalla saatat hetkeksi unohtaa omat ongelmasi.

Älä tee -lista

Yhä useammat meistä hyödyntävät to do -listoja, mutta joskus kannattaa kuitenkin pohtia, mitkä asiat voi jättää tekemättä. Näin sallit itsellesi hieman ylimääräistä aikaa ja saatat myös välttää ikäviä tilanteita. Jotain asioita ei tietenkään voi noin vain jättää tekemättä, joten kannattaa pohtia tilanteiden vakavuutta listaa tehdessä.

Vapaapäiväksi voit esimerkiksi kirjoittaa ylös, että älä katso työpaikan sähköpostia tai älä imuroi. Listaa kannattaa päivittää usein, jottei esimerkiksi lenkillä käyminen jäisi välistä liian monta kertaa.

Mietiskele

Yritä olla ajattelematta päivän aikana kertyneitä töitä tai muita hoidettavana olevia asioita. Anna itsellesi aikaa ja kuuntele rentouttavaa musiikkia. Hengitä syvään ja anna joka henkäyksen aikana osan murheistasi poistua kaukaisuuteen.

Lähde: Real Simple

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat