Hyvästi helteet! Meteorologin ennuste huomiselle hyytävää luettavaa: "Koko Suomessa viikon kylmin päivä"

Sää kylmenee tällä viikolla koko Suomessa. Ennen helleputkea virrannut koillisvirta viilentää ilmaa.

Päivystävä meteorologi Ilkka Alanko Forecalta kertoo, että sää muuttuukin tällä viikolla samankaltaiseksi kuin ennen pitkää helleputkea. 

– Itä-Suomessa on huomenna kylmin päivä, ja esimerkiksi Pohjois-Karjalassa ja Itä-Lapissa on huomenna kymmentä ja kahdeksaa astetta. Huomenna on koko Suomessa kylmin päivä

Ilma viilenee myös eteläisemmässä Suomessa. Lounais-Suomeen on tulossa huomenna 18 astetta lämmintä, mutta Alangon mukaan siellä voidaan päästä tänään vielä 25 asteeseen.

Loppuviikosta jälleen lämpöä

Säässä tapahtuvat muutokset eivät ole Alangon mukaan kuitenkaan poikkeuksellisen rajuja. Hän toteaa, että helleputket päättyvät väistämättä joskus, ja usein seurauksena on kylmä purkaus.

– Loppuviikosta on kuitenkin taas varsin lämmintä, ja ilma lämpenee Länsi-Lappia myöten. Lounaassa päästään pariin kymmeneen asteeseen, Alanko arvioi.

Viileän koillisvirtauksen vuoksi uusia helleputkia ei ole luvassa, mutta lännessä saattaa tulla yksittäisiä hellepäiviä. Uusia lämpöennätyksiä tuskin rikotaan ainakaan ennen elokuun alkua.

– Muistan, että jonakin vuonna elokuussakin on päästy 33 asteeseen, Alanko muistuttaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja