Jopa 22 astetta voi paukahtaa rikki – päivästä on tulossa vuoden tähän menessä lämpimin: Tällaista säätä on luvassa päättäjäisviikonlopuksi 102 paikkakunnalle!

Suomessa nautitaan tänään jopa yli 20 asteen lämpötiloista, Lappia lukuun ottamatta. Sääkartoilla on vankka lupaus lähestyvästä kesästä.

– Tulossa on tosi kiva kesäpäivä, kuvailee MTV:n meteorologi Miina Manninen lyhyesti ja ytimekkäästi.

Tällä hetkellä Suomen yllä on korkeapaineen selänne. Koko maassa on laajalti aurinkoista ja tuuli on heikkoa. Tulossa on toistaiseksi vuoden lämpimin päivä, meteorologi vahvistaa.

– Lämpötilat ovat laajalti yli 20 asteen. Oletettavasti 22 asteen raja menee rikki, todennäköisesti Etelä-Suomessa sisämaan alueella, Manninen kertoo.

Menneen yön ja tulevan päivän väliset lämpötilaerot ovat suuria. Vaasan korkeudella on ollut yöpakkasia ja hallaa sitäkin etelämmässä. 

Sateita vähäisesti

Keskiviikko ja torstai ovat viikon ainoat päivät, jolloin sääkartoilla näkyy jonkin verran sateita. Viikon puolivälin paikkeilla sää viileneekin hetkellisesti.

Viikonlopuksi lämpö tulee takaisin, vaikka kevään perinteisiä päättäjäisjuhlia ei monen harmiksi tänä vuonna päästäkään koronan vuoksi viettämään.

– Päättäjäisviikonlopuksi lämpenee uudestaan. Lauantaista on ennusteen mukaan tulossa poutainen päivä. Päivällä taivaalla voi olla jonkin verran pilviä, mutta aamu ja ilta ovat selkeitä, lämpötilat noin 20 asteessa. Kesäpäivän oloa siinä on, Manninen sanoo.

Sunnuntaista on tulossa lauantaita lämpimämpi ja aurinkoisempi. Lämpötilat ovat etelässä noin 20 asteessa, maan keskivaiheilla 15:ssä ja Pohjois-Lapissa alle kymmenen asteen. 

Tämän vuoden aiempi lämpöennätys, 21,9 astetta, on mitattu Oulussa sunnuntaina.

Katso myös viiden vuorokauden täsmäennuste 102 paikkakunnalle!

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja