Meteorologin viesti viilentymisestä haaveileville: "Helleputkelle ei näy loppua"

2:48
Tällaista säätä Suomeen on luvattu tulevan kuukauden ajaksi. Kuuntele Pekka Poudan kuvaukset kuukausiennusteesta.

Kesä on ollut Suomessa toistaiseksi erittäin lämmin, eikä helteille näy loppua. Forecan päivystävä meteorologi Ilkka Alanko sanoo lämpötilan olevan sisämaassa noin 30 astetta etelästä pohjoiseen.

Maan lämpimin paikka on tällä hetkellä pohjoisin Lappi, jossa ylletään 31 asteeseen. Maanantaina lämpötila nousee pohjoisessa edelleen hieman. Lämmin ilmamassa näyttää liikkuvan etelästä Lapin yli pohjoiseen.

Kesäkuu oli monin paikoin Suomessa ennätyksellisen lämmin. Hellepäiviä on Alangon mukaan kertynyt jo 33, ja heinäkuu on vasta alussa. Helteitä on luvassa myös alkavalla viikolla ja sen jälkeen.

– Helteinen ilmassa pysyttelee Suomen yllä eikä helleputkelle näy loppua. Välillä se väistyy Lapista mutta palaa takaisin, sanoo Alanko.

Alangon mukaan lämpimässä ilmamassassa liikkuu mukana myös hieman sateita, jotka voivat hieman viilentää paikallisesti. Sateet ovat kuitenkin kuurotyyppisiä.

Myös ukonilmaa on luvassa. Forecan meteorologin Juha Föhrin mukaan kovien ukkosten mahdollisuus kasvaa selvästi viimeistään perjantaiksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja