Hyvä työyhteisö ei ole mahdottomuus

Joillekin yrityksille henkilöstön työviihtyvyys ja hyvinvointi on sydämen asia. Näin on esimerkiksi jalasjärveläisessä Juustoportti Oy:ssä, joka sai vuonna 2007 Työministeriön myöntämän Hyvän työnantajan palkinnon.

Palkinto on jaettu vuosittain vuoteen 2007 saakka tunnustuksena organisaation ansiokkaasta toiminnasta työyhteisön kehittämisessä, henkilöstön osallistumismahdollisuuksien toteuttamisessa, uusien työpaikkojen luomisessa sekä viihtyisän ja turvallisen työympäristön edistämisessä.

Juustoportti Oy:n toimitusjohtaja Timo Keski-Kasari kertoo, että pari vuotta sitten myönnetty arvokas tunnustus tuli tuolloin täytenä yllätyksenä. Työtyytyväisyyden eteen oli yrityksessä kuitenkin tehty pitkäjänteisesti töitä. Mitään yksittäistä syytä Juustoportin voitokkaaseen työviihtyvyyteen Keski-Kasari ei osaa sanoa.

–Tärkeintä on yhteinen halu ja tahto mennä eteenpäin ja parantaa asioita, hän toteaa viitaten työyhteisön hyvään henkeen.

"Loputon työmaa" vaatii selvän suunnan

Tyytyväinen työyhteisö onkin yritykselle Keski-Kasarin mukaan ”loputon työmaa”. Hän vinkkaa, että töitä asian suhteen pitää tehdä pieninä paloina kerrallaan – ja suunnan pitää olla selvillä. Esimerkiksi Juustoportissa on jo vuosien ajan kiinnitetty erityistä huomiota työntekijöiden arkeen konkreettisesti vaikuttaviin asioihin, kuten työvuorojärjestelyihin, koulutusmahdollisuuksiin ja tiedotukseen.

Jokaiselle työtekijälle on myös tehty selväksi, miksi juuri hän on tärkeä työyhteisölle. Työntekijöiden persoonien erilaisuutta pidetäänkin yrityksen rikkautena.

–Kokonaisuus on tärkein, ja siinä on kyse siitä, kuka on hyvä missäkin, toimitusjohtaja muotoilee.

Tyytyväinen henkilöstö vakuuttaa vierailijatkin

Juustoportin työyhteisön mukava meininki ei ole jäänyt huomaamatta ulkopuolisilta. Keski-Kasari kertoo, että moni yrityksessä vieraillut henkilö on kiitellyt työntekijöiden läsnä olevaa olemusta – esimerkiksi tervehtiessä kukaan ei katsele katonrajaan.

–Kyse ei tietenkään ole siitä tervehditäänkö vai ei. Kyse on siitä, että työntekijämme ovat aidosti kiinnostuneita muista ja he ovat muutenkin elämänhaluisia ihmisiä. Luottamus on hyvä puolin ja toisin, toimitusjohtaja toteaa johdon ja henkilöstön toimivista väleistä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja