Mainos

Hyvä Säkylä! Jäähallin ovet avattiin, jotta vanhukset pääsevät vilvoittelemaan – Pirkko tuli uteliaisuudesta paikalle: "Hieno keksintö"

Satakunnassa sijaitseva Säkylän kunta on päättänyt helpottaa ikäihmisten tilannetta helteen kuumentamissa kodeissaan tarjoamalla jäähdyttelymahdollisuuden kunnan jäähalliin.

– Tämä on hieno keksintö, kehuu yli 80-vuotias Pirkko Ruohonen, joka on saapunut paikalle omalla autollaan jo hyvissä ajoin ennen jäähallin ovien virallista avaamista yleisölle.

Ruohonen kertoo olevansa onnekas, sillä hänen omakotitalonsa makuuhuone sijaitsee pohjoisen puolella, eikä kodissa ole kovin kuuma. Hän lähtikin jäähallille ensi sijassa uteliaisuudesta. 

Pirkko kertoo kuitenkin tietävänsä monia, joilla on ikävän kuuma kotonaan. 

– Kaksi tuttavaani onkin jo matkalla tänne, kun kerroin, että jäähalliin voi nyt mennä, Ruohonen kertoo.

Jäähalli on joka tapauksessa auki

Säkylän kunta tarjoaa tänään ensimmäistä kertaa kaikille halukkaille mahdollisuuden käydä viilentymässä jäähallissa. Säkylän Rauhanmajan Arkiavun vastaava Ari Heikkilä uskoo, että sanan levitessä useampikin ihminen löytää paikan. 


– Halli on joka tapauksessa avoinna, eikä kunnalle ei koidu avoimista ovista kustannuksia. Katsomoon on kenen tahansa mahdollista tulla istumaan kello 12:n ja 16:n välisenä aikana. Kaikki kuumuuteen kyllästyneet ovat tervetulleita, Heikkilä sanoo. 

Heikkilän mukaan jäähallin avaaminen jäähdyttelypaikaksi on hyvää harjoittelua tulevien kesien varalle.

– Jos tällaiset pitkät hellejaksot jatkuvat tulevina kesinä, on hyvä jatkaa tätä käytäntöä. Lisäksi ihmisten kannattaa katsoa vähän ympärilleen ja tarjota kuumuudesta kärsivälle naapurille vaikkapa kuljetusapua tänne. 

Pientä purtavaa ja juomaa

Säkylän jäähallissa on viileän ilman lisäksi tarjolla pientä purtavaa ja juomaa. Paikallislehdessä olleessa ilmoituksessa kunta kehottaa myös ottamaan syysvaatteita mukaan, sillä jäähallissa asteita on vain kymmenkunta.

Säkylän kotihoidon vastaava Kalevi Suhonen kertoo, että idea jäähallin avaamisesta ikäihmisten vilvoittelukäyttöön lähti peruspalveluministeri Annika Saarikon lähettämästä kirjeestä kunnille.

Saarikko kirjoitti kirjeessään, että viranomaisilta ja työntekijöiltä vaaditaan kunnissa helteen takia ennaltaehkäisevää toimintamallia. Ikäihmisille voisi järjestää varamajoitusta tai viileisiin tiloihin kuljettamista ilmastoiduilla autoilla.

Säkylässä kyyti jähallille järjestyy lehti-ilmoituksessa ilmoitetun taksiyrityksen kautta.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja