Hyvä Puhtaus -lehti valitsi Asuntomessujen hoidettavuudeltaan parhaan talon

Hyvä Puhtaus -lehti valitsi jälleen asuntomessujen hoidettavuudeltaan parhaan talon. Helppohoitoisimmaksi taloksi valittiin kohde 14 Laajaranta.

Hoidettavuusarvioinnin ja palkitsemisen tavoitteena on rakennuttajien ja suunnittelijoiden huomion kiinnittäminen talon ylläpitoon. Ensisijaisesti hyödyn saa kodin omistaja ja asukkaat. Hoidettavuus vaikuttaa paitsi asukkaiden viihtyvyyteen myös heidän terveyteensä ja kodin käyttökustannuksiin muun muassa työn tai palvelun säästöinä.

Hyvä Puhtaus -lehden kolmihenkinen asiantuntijaraati teki jokaiseen messukotiin hoidettavuusarvion. Hoidettavuus ja sen vaivattomuus vaikuttaa kasvavassa määrin kodin valintaan. Tästä syystä se tulisi huomioida entistä painokkaammin myös uusien rakennuksien markkina-arvoa arvioitaessa. Hyvän hoidettavuuden kautta perheen arki helpottuu, vapaa-aika lisääntyy ja kodin myyntiarvo pysyy vuosikymmenienkin jälkeen korkealla.

Helppohoitoisuus säästää aikaa ja rahaa

Suomalaista kotia siivotaan keskimäärin neljä tuntia viikossa. Lisäksi aikaa kuluu tilojen järjestelyyn ja vaatehuoltoon. Hankalasti hoidettavassa kodissa aikaa voi kuluja useita tunteja keskimääräistä enemmän, helppohoitoisessa huomattavasti vähemmän.

Kyse on siis ajasta ja rahasta. Helppohoitoisuuteen panostamalla voi säästää kuukauden siivouskuluissa satoja euroja. Lisäksi hyvin hoidettu talo säilyttää arvonsa. Hyvällä talotekniikalla ja kodinkonevalinnoilla säästetään myös energiaa. Hyvä hoito näkyy sekä myyntiarvossa että kunnossapitokustannuksissa.

Lue myös:

    Uusimmat