"Hyvä poika" – Toni Vilanderin esittämä ennustus miellytti F1-tallipomoa, ja kuinkas sitten kävikään

C Moren F1-asiantuntija Toni Vilander oli vahvasti sitä mieltä, että Red Bull pesee Ferrarin Espanjan GP:ssä. Tallipäällikkö Christian Horner piti ennustuksesta, joka osoittautui lopulta varsin paikkaansa pitäväksi.

Red Bull on lähestynyt suoritustasossaan MM-sarjan kakkosena olevaa Ferraria, vaikka matka sarjaa ylivoimaisesti dominoivaan Mercedekseen on venynyt alkukaudesta odottamattoman suureksi.

Horner piipahti sunnuntaina C Moren ennakkolähetyksen haastattelussa, kun Vilander heitti hänelle veikkauksensa lopputuloksesta.

– Ennakkolähetyksessämme ennustin, että tänään saattaa olla päivä, jolloin punainen auto tai punaiset haalarit eivät yllä palkintopallille, vaan siellä on itse asiassa kaksi Mercedestä ja yksi Red Bull. Mitä mieltä olet siitä?

Horner laski kätensä Vilanderin olkapäälle.

– Hyvä poika! Minä otan tuon vastaan. Katsotaan, Horner hymyili.

Ennustus osui lopulta nappiin, kun Max Verstappen ohitti Ferrarin Sebastian Vettelin lähdössä ja piti koko kisan uhittelevat punaiset takanaan. Vettel jäi neljänneksi ja Charles Leclerc viidenneksi.

Ferrari putosi valmistajien MM-taistelussa jo 96 pisteen päähän kaksoisvoiton ottaneesta Mercedeksestä. Red Bull vaanii takana 34 pisteen päässä, mutta tarvitsisi apua myös toiselta kuskiltaan Pierre Gaslylta, joka on kerännyt vasta 21 pistettä Verstappen 66:ta vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat