Mainos

Hyvä Kemi! Palkkaa jokaisen kesätöitä hakevan nuoren

Kemin kaupunki on päättänyt palkata kaikki kesätöitä hakevat, lukiossa tai ammattikoulussa opiskelevat nuoret ensi kesänä. Nuoret on tarkoitus työllistää kolmeksi viikoksi.

Kemin kaupungin henkilöstöpäällikkö Katri Heberg kertoo, että kaupunki on työllistänyt kaikki kesätöitä hakevat nuoret jo usean vuoden ajan.

– Tahdomme tarjota kaikille tämän mahdollisuuden, sillä meillä on täällä aika paljon työttömyyttä. Nuoret saavat kaupungin palveluissa työskennellessään käsityksen siitä millaista työelämä on ja myös arvokasta työkokemusta.

Noin 250 nuorta palkataan

Hebergin arvion mukaan kaupungin kesätöitä hakee vuosittain noin 300 nuorta. Heistä noin 250 päätyy lopulta kaupungin tarjoamiin tehtäviin.

– Hakijoita on sen verran vähän, että emme ole lähteneet erottelemaan sitä, kuka saa töitä ja kuka ei, hän kertoo.

Nuoret jalkautuvat kesällä muun muassa päiväkoteihin ja vanhusten hoitolaitoksiin. Työtehtäviä on myös kaupungin maisemanhoidossa.

Heberg kertoo, että kemiläiset nuoret ovat aikaisempien kokemusten valossa pääosin reippaita ja hyviä työntekijöitä. Tänä kesänä palautetta ei jaeta pelkästään nuorille, vaan myös nuoret pääsevät kommentoimaan kokemuksiaan kaupungin leivissä.

– Kaupunginhallituksen tiistaisessa kokouksessa keskusteltiin siitä, että kaikille nuorille jaetaan palautelomakkeet, joihin he voivat kirjoittaa kokemuksiaan kesätöistään.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Pohjolan Sanomat.

Kesätyöntekijöitä palkataan reilusti myös muualla

Forssan Lehti kertoo, että myös Humppilan kunnassa on luvattu työllistää kaikki kunnan kesätöitä hakeneet nuoret.

Alun perin noin 20 kesätyöntekijän palkkaamiseen varautunut kunta koki yllätyksen, kun hakijoita ilmaantuikin yli kaksi kertaa enemmän kuin viime vuonna. Viime vuonna kunta palkkasi 23 kesätyöntekijää. Tänä vuonna hakijoita oli 50.

Virkaa toimittava kunnanjohtaja Maarit Sihvonen kertoi Forssan Lehden haastattelussa, että kunnan kesätyöt eivät koskaan ole olleet yhtä haluttuja. Hänen mukaansa se voi olla merkki siitä, että kesätöitä on heikosti tarjolla.

– Tämä tuli meille täytenä yllätyksenä. Kesätyöntekijöitä ei ole koskaan ollut näin paljon, hän kertoi lehden haastattelussa.

– Mielestäni pidemmällä aikavälillä on edullisempaa, että nuoret työllistyvät kuin että he joutuvat myöhemmin työttömiksi tai ovat työpajalla, hän lisäsi.

Maanantaina kokoontunut kunnanhallitus päätti, että kunta palkkaa kaikki 50 hakijaa ensi kesänä.

Sihvosen mukaan kaikkien kesätöitä hakeneiden palkkaaminen ylittää talousarvioon varatun 5000 euron määrärahan 7000:lla eurolla.

– Kustannus on suuri, mutta on kannattavaa palkata nuoria kesäksi, sillä tällöin he oppivat tekemään töitä, hän kertoi Forssan Lehdelle.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.